Tudtad, hogy mi különbözteti meg a sikeres embereket az életben tőled? Semmi, az égvilágon semmi, csak 5 olyan lépés, melyet ők meg mertek lépni. Csupán öt lépéssel járnak az átlagember előtt, azonban ez nem jelenti azt, hogy ez az 5 lépés könnyű. Sőt, ez a világ 5 legnehezebb lépése egy ember életében!

Bizonyára mindannyiunk álmodozott már arról, hogy sikeres lesz. A sikert mindenki másban méri. Valaki a leélt években, míg mások a pénzben mérik, vagy a barátok, szerettek számában. A siker elérése egyszerre a legkönnyebb és legnehezebb a világon. Ha ismerjük azonban, hogy milyen lépéseket kell megtennünk afelé, hogy elinduljunk az úton, akkor már tettünk valamit azért, hogy az életünket jobbá tegyük.

A világ legsikeresebb emberei szerint 5 lépés van, melyet meg kell tennünk, hogy elszakadjunk béklyóinktól. 5 egyszerűnek tűnő, pokolian nehéz lépés…

Kifogások mint fájdalomcsillapítók – szabadulj meg tőlük!

Mindenre van kifogás. Szokták mondani az olyan emberre, aki nem akar, és nem is szeretne tenni a helyzete jobbá tételéért. Neki elég az ami van, és beletörődik abba, amit az élettől kapott. Mindig, mindenre megtalálja a megfelelő kifogást.

A kifogások azonban csak visszahúznak minket. Nem engedik, hogy megvalósítsuk álmainkat, beteljesítsük önmagunkat.

A kifogás ugyanis egyfajta fájdalomcsillapító, mellyel saját hazugságaink és önbecsapásaink okozta fájdalmunkat próbáljuk enyhíteni.

Mindenki azzal traktálja magát, hogy nem képes rá. Hogy erre nincs ideje. Ez túl macerás. És úgysem tetszene, meg minek is? Pedig a valóság az, hogy ezekkel az önbecsapások saját félelmeinket hivatottak palástolni.

Nincs több komfortzóna, lépj ki a valóságba

A második nagyon fontos lépés, hogy ha leküzdöttük a kifogásainkat, akkor erőt vegyünk magunkon, és képesek legyünk kimozdulni saját komfortzónánkból. Ez nagyon nehéz dolog az életben, és épp úgy végigkíséri gyerekkorunkat, mint felnőtt, majd idős korunkat.

2016-07-12_13-52-53

Fiatalon nem szívesen tértünk le a jól megszokott útról, mikor biciklizni indultunk. Azért mert féltünk, és túl kényelmes volt végigmenni a rengeteg más bicikli által kijárt úton. Csak követni kellett, amit mások kitapostak.

Pedig ha lementünk volna az eddig nem járt utakra, lehet hogy sokkal több kalanddal, gyerekkori élménnyel gazdagodtunk volna. Merjünk kilépni a biztonságból, és kockáztassunk.

MERJ nagyot álmodni, és ne mások útját kövessük, hanem mi magunk járjunk ki egy utat, hozzunk létre magunk mögött egy olyan csapást, amibe a Föld is beleremeg!

Persze kényelmetlen lesz. Lesznek kudarcok. lesz olyan, hogy elesünk, vagy defektet kap a biciklink. Sose mondta senki, hogy ez könnyű út. De ha sikerül végigmennünk rajta, olyan helyekre juthatunk el, olyan magasságokba mehetünk fel, ahol még senki sem járt.

Merj hibázni!

Bármit meg tudsz csinálni az életben, ha elégszer próbálkozol! Ezt aligha meri vitatni bárki is. Azonban ahhoz, hogy próbálkozz, szükségszerű, hogy hibázz. Az ember pedig nem szeret hibázni, sőt félünk a hibáktól!

Legtöbbünkben nem tudatosul, hogy a sikeres emberek mennyi kudarcon mentek keresztül, mire céljukat elérték.

Csak arról az egyetlen alkalomról hallunk, amikor sikerrel járnak. Thomas Edisont az elszántsága tette naggyá, hogy villanykörtét akart készíteni. Nem engedte, hogy kudarcai elbátortalanítsák. Kitartott, és folytatta a kísérletezést, még ha újra meg újra el is szúrta. A legenda szerint legalább kétezerszer vallott kudarcot, mire sikerült kifejlesztenie azt a szénszálat, ami az elektromos izzókban világít.

2016-07-12_13-40-53

Ez valójában nem kétezer kudarc volt, hanem kétezer módja annak, hogyan NE csináljon izzót. Mindössze egyetlen olyan megoldás kellett, mely működőképes.

Gondolkodj kihívásokban, ne problémákban!

Sokan úgy tekintenek az eléjük gördülő akadályokra, mint leküzdhetetlen, ormótlan falakra. Ezeket az ódon téglafalakat senki sem szívesen ugorja meg, sokan úgy hiszik, hogy nem is képesek rá.

A sikeres emberek elméje abban különbözik társaikétól, hogy teljesen máshogy fogják fel, ha egy akadállyal találják szemben magukat. Lehetőségként tekintenek rá. Lehetőségként arra, hogy bizonyítanak, hogy megoldjanak egy problémát.

Egyfajta kihívásként, melyen túl kell jutni, és melyen nem lehetetlen túljutni, és nem azért vannak, hogy megnehezítsék az életünket, hanem azért, hogy fejlesszenek, tanítsanak minket.

Az akadályok leküzdésével tanulunk, egyre okosabbak, tapasztaltabbak leszünk. Ne féljünk tehát az akadályoktól, az életben adódó nehézségekről. Tekintsünk rájuk erőpróbákként. Mi vagyunk az erősebbek!

Higgy önmagadban!

Ez az egyik legfontosabb lépés, melyet a sikeres emberek megtesznek a siker érdekében. A siker titka abban rejlik, hogy eggyel többször kell felállnod, mint ahányszor elesel. Hinned kell önmagadban!

2016-07-12_13-29-53

Ne hagyjuk, hogy mások lehúzzanak minket a mélybe…

Ne engedd, hogy negatív energiák, negatív emberek ítéljék meg azt, amibe belevágták, amit elhatároztál, hogy végigcsinálod. Ezek az emberek felszínesen ítélik meg a helyzeteket, és gyakran megesik, hogy nem hisznek abban, amiben te hiszel.

Ha rájuk hallgatsz, el fogsz bukni.

Nincs értelme. Ez hülyeség. Jól végiggondoltad? Nem lenne jobb inkább másvalamit csinálni – zengenek az ismerős frázisok a fejünkben az ismerősi körünkből.

Csak magunkra hallgassunk. Ha Önmagunknak képesek vagyunk tiszta lelkiismerettel azt mondani hogy igen, ez sikerülni fog, végig tudom csinálni, akkor ne merészelje senki az ellenkezőjét állítani! Senki nem állhat az utunkba, csak Önmagunk!

Éppen ezért ha mások biztatnak, de a saját belső hangunk azt mondja, hogy nem vagyunk rá képesek, addig kell újra és újra nekifutnunk a dolgoknak, míg ez a hitetlen hang meghunyászkodva végleg el nem hallgat bennünk. Mert bármire képesek vagyunk, csak HINNÜNK KELL ÖNMAGUNKBAN!

 

forrás: Világ helyzete