Az idei év 5 legnagyobb divat trendje

Mindegy, hogy új évről, új évszakról, esetleg új hónapról beszélünk a divat folyamatosan változik és nemcsak a cipők, hanem bizony a ruhák és egyéb kiegészítők világában is. Nehéz folyamatosan követni, hogy mi az éppen aktuális trend, most azonban igyekszünk egy kis segítséget nyújtani ehhez és megosztjuk az idei év legdivatosabb darabjait.

Ebben a cikkben az idei év legnagyobb divat trendjeit mutatjuk be.

1.  Chino nadrág

A divattervezők már tavaly bemutatták a kifutókon, hogy milyen nadrágok és színek hódítanak majd idén. Ezek szinte azonnal be is szivárogtak az üzletekbe. Ennek köszönhető, hogy előtérbe kerültek a chino nadrágok, amelyek igen elegáns megoldások az üzleti életben, a hétköznapokban és nagyobb eseményeken. Aki tehát szezonálisat és lazát keres, annak nincs is jobb választás, mint egy chino nadrág, amik kapcsán a kínálat hatalmas, így mindenki megtalálhatja a számára legjobbat. Számtalan színben, méretben és kialakításban kaphatóak, így választhatunk akár farmer, akár fekete, akár fehér, de még sárga és zöld nadrágot is. A chino tehát hódít, így nem árt beszerezni belőle 1-2 darabot.

2.  Laza és hosszú nadrágok

A kényelem mindenkinek fontos, nem véletlen terjedtek el a lazább nadrágok, amelyek a hétköznapokon is megállják a helyüket. A stílusuknak köszönhetően egy kicsit visszahozzák a ‘80-as évek hangulatát. Nemcsak kényelmesek, de igen mutatósak, akár munkában is bátran viselhetőek. Egy övvel, sportcipővel, hátizsákkal tökéletes megoldás rohangálós szett részeként, amennyiben elegánsabb lábbelivel, esetleg egy öltönnyel viseljük, akkor pedig még az irodában is megállják a helyüket.

3.  Cargo nadrágok

Ki ne szeretné a zsebes, vagány, manapság inkább retrónak számító cargo nadrágokat, amelyek ismét előtérbe kerültek. A katonai mintás darabok néha visszatérnek a divatba, mint például a ‘90-es évek végén a 2000-es évek elején. Most ismét előkerültek, sőt, megjelent a cargo és az elegáns szövetnadrág szerelemgyereke is, amely még trendibb, mint az eredeti változat.

4.  A kötött dolgok

A kötött ruhák, kiegészítők élete szintén hasonlóan alakul, hiszen néha elővesszük őket és napi szinten viseljük azokat, néha azonban a gardrób mélyére rejtjük őket. Most azonban ismét sikertermékekké váltak, kezdve a felsőktől, a pulóvereken át, egészen a nadrágokig. Emellett erős irányvonalnak tekinthetjük idén a luxuspulcsikat, tehát a moher- és a kasmír nadrágokat.

5.  Sportos elegancia

Egy ideje már elkezdtük kombinálni a sportos és az elegáns elemeket. Nincs ez másként idén se, hiszen az atheisure ismét trendinek számít, ez alól a 2023-as év sem lesz kivétel. Bátran kombinálhatjuk általa az öltönynadrágokat a melegítő pulóverekkel, a zakót és az inget pedig egy mutatós vagy egyszerűbb melegítőnadrággal.