3 C
Budapest
2022. december. 2. péntek

Aggasztó a közbiztonság Angyalföldön, az emberek már félnek kimenni az utcára sötétedés után

Dátum:

Megosztás:

Késsel fenyegetett meg a nyílt utcán, így próbálta elvenni a pénztárcámat. Erről számolt be több XIII. kerületi lakó is, a rendőrség azóta sűrűbben járőrözik a környéken.

Ijesztő hírek érkeztek Angyalföldről szeptember elején. A kerület legnagyobb, 18 ezer fős Facebook-csoportjában egy kerületi írta ki, hogy három nap alatt kétszer is előfordult vele, hogy késsel fenyegették meg az utcán fényes nappal a Szegedi úti buszmegállónál. Ezzel váratlanul robbantotta is a netet, a hozzászólások között meglepően sokan számoltak be hasonló esetről.

Angyalföld,nincs közbiztonság

Egyre több a késsel fenyegetőző ember Angyalföldön Fotó: Shutterstock

„Egyre több a drogos zombi a kerületben”

Volt, akit a Dózsa György úti aluljáróban támadtak meg, más a Lehel piac környékén látott rendőri intézkedést egy erőszakos rablás után, megint mások szerint egyre több a „drogos zombi” a kerületben. Többen rámutattak a kommentelők között, hogy minden ilyen esetben a rendőrséget kell értesíteni, és nem öncélúan védekezni különböző eszközökkel.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

A lakosság gázspré és gázpisztoly vásárlásán gondolkozik

Többen az iránt érdeklődnek, hogy hol lehet Budapesten gáz- vagy paprika spréket vásárolni. Boltokat ajánlanak egymásnak, ahol gázpisztolyokat és egyéb önvédelmi eszközöket vásárolhatnának. Egy középkorú hölgy pedig saját bevallása szerint sötétedés után már csak autóban ülve utazik Angyalföldön.

Angyalföld,nincs közbiztonság

Megnőtt az érdeklődés a gáz-, valamint a paprikasprék iránt Fotó: Shutterstock

Ha sikertelen a rablás, akkor is következménye lesz az esetnek

Amennyiben szerencsénk van, és megússzuk a késsel fenyegetőző agresszióját, és még az értékeink is nálunk maradnak, abban az esetben is értesítsük a rendőrséget, ugyanis büntetendő mind a „rablás bűntett kísérlete”, mind a közterületen szúró-vágó eszközök használata. A 175/2003. (X. 28) Kormányrendelet iránymutatása szerint:

„a közbiztonságra különösen veszélyes eszközöket nem lehet közterületen, nyilvános helyen – ideértve az ott lévő járművek belső tereit is – valamint közforgalmú közlekedési eszközön birtokolni. Idetartoznak az olyan szúró- vagy vágóeszközök, amelyeknek pengehosszúsága, vagy vágóéle meghaladja a 8 centimétert”.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

A rendőrség sűrűbben ellenőrzi a környéket, és elemzi a kamerafelvételeket

Napilapunk felkereste a kerületi rendőrkapitányságot a helyi lakosok által leírt esetekkel kapcsolatban. Megtudtuk, hogy valóban történt bejelentés az egyik üggyel kapcsolatban. „A BRFK XIII. kerületi Rendőrkapitányságára 2022. szeptember 3-án egy nő e-mailben tett bejelentést, mely szerint „a Szegedi úti buszmegálló környékén bizonyos emberek kést rántanak a járókelőkre fényes nappal, és azzal fenyegetve követelnek pénzt vagy mobiltelefont” – írta kérdésünkre a BRFK. A rendőrök rablás kísérletének gyanúja miatt indítottak nyomozást ismeretlen tettes ellen. „A XIII. Kerületi Rendőrkapitányság elemzi a terület térfigyelő kameráinak felvételeit, a járőrök pedig sűrűbben ellenőrzik a környéket.”

metropol

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Tizenhárom nap – az idegháború (USA, Szovjetunió, világbéke) – megtörtént esemény alapján – videó

Nap mint nap filmek! Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégente 2 filmet, más és más...

Bekokózott medve ámokfutása – a kritikusok szerint ez lesz 2023 legjobb horrorfilmje…

A közönség és a filmkritikusok folyamatosan azon sírnak, hogy a mozik tele vannak képregényfilmekkel, folytatásokkal és feldolgozásokkal: sehol...

Tanár 260.000, Matolcsy 6.000.000 – a Károlyiban ezek a táblák fogadták ma reggel az oda érkezőket – ami eddig történt, és a következő napok...

Kinek van ideje manapság azzal foglalkozni, hogy ha holnap nem indul újra teljes gőzzel a százhalombattai olajfinomító, akkor...

Ép ésszel felfoghatatlan mennyiségű pénzt kereshet C. Ronaldo a szaúdiaknál

Amennyiben Cristiano Ronaldo elfogadja a szaúdi al-Nasszr szerződésajánlatát, akkor idényenként 200 millió eurót tehet majd zsebre. Ha ezt az...