-1.8 C
Budapest
2023. február. 7. kedd

Emberrablás Budapesten húszmilliós váltságdíjjal – VIDEÓ

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A vád szerint tavaly nyáron elraboltak és súlyosan bántalmaztak egy férfit, akinek szabadon bocsátásáért húszmillió forintot követeltek. Az ügynek hét vádlottja van.

A vádirat szerint az emberrablás kitervelőjének – egy 48 éves, autókereskedéssel foglalkozó férfinak – egy korábbi, közös üzleti ügy kapcsán elszámolási vitája volt az ügy sértettjével, aki tartozott neki. Másfelől, a sértett ebben az időben egy autókölcsönző cégtől bérelt nagy értékű gépkocsikat. A cég tulajdonosai úgy sejtették, hogy a sértettnek köze lehetett az egyik bérelt autó eltulajdonításához, ezért 2020 júniusában úgy döntöttek, hogy a sértettől az általa bérelt valamennyi autót visszakérik. A sértett egy autót visszaadott, másik két gépjármű esetében azonban haladékot kért.

A fentiekről tudomást szerzett a 48 éves vádlott, aki felajánlotta segítségét a sértettnél maradt gépjárművek visszaszerzésében, cserébe azonban azt kérte, hogy a gépkocsik visszavételekor személyesen is találkozhasson a sértettel, aki tartozik neki – olvasható az ugyeszseg.hu-n.

A kölcsönző cég képviselői 2020. július 6-án küldték el az autókért – az ügyben szintén vádlott – alkalmazottjukat a sértett lakóhelyére, annyit kérve tőle, hogy vigye vissza az autókat. Az időpontról értesült a 48 éves férfi is, aki ekkor már elhatározta, hogy a találkozó során, bűntársaival együtt foglyul ejtik a sértettet és korábbi tartozása miatt a szabadon bocsátását váltságdíj megfizetésétől teszik majd függővé.

2020. július 6-án délelőtt megjelent a sértett zuglói lakásánál a kölcsönző cég alkalmazottja, valamint a 48 éves férfi, és annak négy bűntársa. A kölcsönző cég alkalmazottja telefonon jelezte a sértettnek, hogy megérkezett, mire a sértett kinyitotta a társasház garázsajtaját. A garázsban a 48 éves férfi két embere rátámadt a sértettre, bántalmazták, majd erőszakkal betuszkolták az autójukba, és elhajtottak a helyszínről. A sértettet egy XVII. kerületi telephelyen lévő autószerelő műhelybe vitték (amit a 48 éves férfi bérelt), majd közölték vele, hogy szabadon bocsátását 20 000 000 forint megfizetésétől teszik függővé.

A nap folyamán a vádlottak – akikhez a délután folyamán csatlakozott hatodik társuk is – a sértettet

bántalmazták, sanyargatták, az életének kioltásával, családja bántalmazásával fenyegették.

Annak érdekében, hogy a sértett ne tudjon elmenekülni, egy farúddal eltörték a sértett sípcsontját is.

A sértettnek a bántalmazás miatt másnapra már egyre súlyosbodó tünetei lettek. A férfi a fenyegetések és a bántalmazás ellenére sem tudta kifizetni a követelt összeget, de megígérte, hogy nem tesz feljelentést, és sérülései okaként egy motorbalesetet nevez meg. Ilyen feltételekkel, a vádlottak a sértettet végül 2020. július 7-én autóval a XVI. kerület, Csömöri úti felüljáróhoz vitték és ott kitették.

A sértett hazament, majd onnan életveszélyes sérülésekkel kórházba került, ahol szakszerű orvosi ellátásban részesült. A 48 éves férfi egy vádlott társával ezután még a kórházban is megjelent, ahol ismételt megfenyegették a családja bántalmazásával.

A Fővárosi Főügyészség az ügyben emberrablás, különösen súlyos hátrányt okozva elkövetett emberrablás, valamint életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. A főügyészség a vádlottakkal szemben végrehajtandó fegyház-, illetve börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Forrás: Infostart.hu / Hirmagazin.eu
Fotó: Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Tömegverekedés a Fradi–Újpest derbi előtt: megszólalt a rendőrség

A rendőrség 14 gyanúsítottat hallgatott ki és két férfit – köztük az egyik szervezőt – őrizetbe vett a...

„Összekuporodva vagyunk… félünk, nem tudni, hogyan tovább” ‒ Egy magyar család is a rengés sújtotta török területen rekedt, beszámoltak a hátborzongató részletekről

Lapunkhoz eljutott egy magyar család drámai beszámolója az első törökországi rengések utáni állapotokról. A helyszín Malatya, amely egy...

Britney Spears ismét meztelen fotót posztolt, de ne feledkezzünk meg arról, hogy Britney imád meztelenkedni.. Íme néhány új és régi képe..(18+)

Britney imád meztelenkedni.. Íme néhány új és régi képe.. Britney állapota igencsak aggasztó: legalábbis erre utal, hogy az utóbbi...

Csütörtökön Brüsszelbe érkezhet Volodimir Zelenszkij az Orbán Viktor részvételével tartandó EU-csúcsra..

Az Euronews információi szerint csütörtökön Brüsszelben tárgyalhat Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azon az uniós csúcstalálkozón, amelyen Orbán Viktor...