Németország érintettséges az orosz-ukrán hábirúba egy hajszálon függ!

Az utólag kiszivárgott beszélgetés (lehallgatás nyomán) a német légierő tisztjeinek és az ukrán kormány meg nem nevezett miniszterének a beszélgetése, és Ukrajna támogatásával kapcsolatos terveiknek, súlyos következményei lehetnek.

A résztvevők a Taurus rakéták lehetséges szállításáról és bevetéséről tárgyaltak. A Taurus rakéták nagy hatótávolságúak, és akár Moszkvát is elérhetik. Azonban ez a nyilvánosságra került beszélgetés a német kormány számára blamázs, és érinti mind a kancellárt, mind a védelmi minisztert.

Nem ez az első eset az EU-ban, hogy lehallgatási botrány van!

A német politikusok korábban ellenezték a Taurusok szállítását Ukrajnának, mivel attól tartottak, hogy azokat Oroszország megtámadására használja fel Ukrajna, és ezzel Németországot is belesodródik a háborúba.

A német védelmi miniszter, Boris Pistorius, magyarázkodásra kényszerült a kiszivárogtatott beszélgetés miatt. A német légierő tisztjei a Taurus rakéták szállításáról és bevetéséről tárgyaltak, amelyeknek a hatótávolsága több mint 500 km. A Taurus rakéták gyakorlatilag robotrepülőgépek, amelyeket a légvédelmi rendszerek nehezen észlelnek, mivel alacsonyan repülnek. A német kormány nem változtatott az álláspontján, de tárgyalásokat folytatnak a rakéták Ukrajnába szállításáról. Az eset azonban súlyos következményekkel járhat, és a német politikusoknak magyarázatot kell adniuk. A konzervatív ellenzék parlamenti vizsgálóbizottság felállítását követeli, de a kormánykoalíció ezt elutasította. Az orosz diplomácia reagált a történtekre, és a német nagykövetet is bekérették konzultációra.

Ez után Olaf Scholz kancellár megerősítette, hogy Németország nem szállít Taurusokat Ukrajnának.

Hirmagazin.eu