Egy texasi kórház le akarta kapcsolni a gépekről a súlyosan szívbeteg kisbabát, mert az orvosok szerint menthetetlen az állapota. A bíróság azonban kötelezte az egészségügyi intézményt, hogy tartsák életben a kisbabát.

A 11 hónapos Tinslee Lewis az úgynevezett Ebstein-anomáliával született, amely súlyos szívfejlődési rendellenességet jelent. A kislány jobb szívkamrája nem megfelelően működik, emiatt pedig krónikus tüdőbetegségben szenved, ez pedig azt eredményezi, hogy túlságosan kevés oxigén van a vérében.

Tinslee-t jelenleg csak gépek tudják életben tartani, az őt kezelő orvosok azt mondják, folyamatos fájdalmai vannak. Betegsége a kórház szerint visszafordíthatatlan, így felmerült, hogy nem teszik ki több szenvedésnek és lekapcsolják a gépekről. A kislány családja tiltakozott a döntés ellen, emiatt a bírósághoz fordultak. Az ideiglenes intézkedési kérelmüket elutasították, viszont a bíróság kötelezte a kórház dolgozóit arra, hogy hagyják életben a gyermeket.

A texasi beteg gyermekek védelmét képviselő Protect TX Fragile Kids ügyvezető igazgatója azt mondta, több sebész is állítja, hogy Tinslee állapota nem feltétlenül reménytelen, ugyanis bizonyos kezelések, például a légcsőmetszés segíthetne rajta. A kislány édesanyja hónapok óta azért küzd, hogy egy orvos elvállalja ezt a műtétet. Korábban azt mondták neki, hogy ha sikerül a légcsőmetszés, a kislánya akár haza is mehetne.

Én tisztelem Tinslee orvosainak képességeit, de jelenleg nincs beleszólásom abba, mit terveznek vele. Tudom, hogy a lányom egészségügyi szükségletei összetettek, de imádkozom, hogy valaki adjon neki esélyt

– nyilatkozta Trinity Lewis, aki a mindennapos látogatások folyamán azt tapasztalja, hogy gyermeke állapota javul. Úgy látja, Tinslee egyre könnyebben lélegzik és azt is tudja jelezni, ha azt akarja, hogy anyukája felvegye őt.

Hiszem, hogy Tinslee élete Isten kezében van, és megérdemli, hogy esélyt kapjon az életre, bármennyi időt is ad neki Isten. Attól félek, hogy úgy húzzák ki a kábeleket a konnektorból, hogy én nem vagyok ott” – tette hozzá az édesanya.

A kórház viszont továbbra is kitart korábbi álláspontja mellett, miszerint a gyógyulása esélye rendkívül csekély. A kórház szóvivője így nyilatkozott:

„Tinslee minden egyes napot fájdalmakkal él meg. Tudjuk, hogy ez a helyzet nagyon nehéz a család számára, akik nagyon reménykednek abban, hogy jobban lesz, de az igazság az, hogy nem lesz”.

A kórház azonban a bírósági döntés miatt köteles életben tartani a kislányt, amíg nem születik döntés az ügyben.

 

(szeretlekmagyarország.hu)