7.8 C
Budapest
2024. április. 24. szerda
HomeFőhírekKülföldZuckerberg kitálalt: az FBI figyelmeztette őket, majd korlátozták Biden fiának laptop-sztoriját az...

Zuckerberg kitálalt: az FBI figyelmeztette őket, majd korlátozták Biden fiának laptop-sztoriját az amerikai választások előtt

Joe Rogan műsorában vallott színt a Facebook-vezér.

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója és vezérigazgatója szerint az FBI nem sokkal azelőtt figyelmeztette a közösségi médiaóriást a „közelgő orosz propagandára”, hogy kirobbant volna a sztori a Joe Biden fia, Hunter által elhagyott laptopról – írja a Breitbart.

A Facebook-vezér a The Joe Rogan Experience című műsorban elmondta: „az FBI lényegében felvette a kapcsolatot néhány emberrel a csapatunkból, és azt mondták: »Hé, csak hogy tudjátok, legyetek résen. Volt egy… úgy tudjuk, hogy volt egy csomó orosz propaganda a 2016-os választáson.

Úgy tudjuk, hogy igazából jön valami kiszivárogtatás. Szóval legyetek résen«”

– állította a műsorban Zuckerberg.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

Nem sokkal a FBI-figyelmeztetést követően a New York Post leközölte az első cikket Hunter Biden laptopjáról. A hírt a Twitter azonnal letiltotta, a Facebook pedig korlátozta annak megosztását. A tartalom Zuckerberg szerint „jelentősen” kevesebb felhasználó hírfolyamában jelent meg.

„Mi úgy voltunk vele, hogy ha az FBI (amit, én még mindig legitim intézménynek tekintek ebben az országban)

megkeres minket, és azt mondják, hogy résen kell lennünk, akkor én ezt komolyan veszem”

– magyarázkodott Zuckerberg.

Bár a milliárdos szerint az FBI nem nevezte meg konkrétan a Hunter Biden-sztorit, mint „orosz propagandát”, szerinte az „alapvetően beleillik a képbe”. A Facebook-vezér ráadásul azt is kénytelen volt elismerni, hogy a Twitteren és Facebookon letiltott, álhírnek bélyegzett sztori teljes egészében valós.

Igen… ez szívás. Szóval… utólag derült ki… mármint a tényellenőrök megvizsgálták… senki nem tudta azt mondani, hogy álhír… Szóval alapvetően volt egy időszak, amikor kevésbé terjedt el [miután a közösségi médiumokban letiltották]”

– magyarázta Zuckerberg.

Kapcsolódó

New York Times: Igaz a Hunter Biden laptopjáról szóló történet

Hunter Bidennel szemben széleskörű nyomozás zajlik. Az Egyesült Államok jelenlegi elnökének fia ugyanis érintett lehet többek között adócsalás bűncselekményében is. Bővebben!

 

Nyitókép: Brendan Smialowski / AFP

mandiner

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem