23.3 C
Budapest
2023. június. 1. csütörtök

Zelenszkij videóban szól az ukránokhoz, 2022. április 15-én – videó (A videó ukrán nyelven jelenik meg, de mi a legérthetőbb módon lefordítottuk, és a cikkben a teljes szövegezés) .. – Szólj hozzá!

Dátum:

Megosztás:

Ukránok! Védőink! Biztos vagyok abban, hogy rendszeresen látjátok a jóslatokat a médiákban, az ukrán és nyugati tudósításokat arról, hogy meddig tart ez a háború!

Egyesek szerint néhány hét, mások szerint több év!

Egyesek szerint a háború az év végéig tart, és azt javasolják, hogy készüljünk fel egy állandó konfrontációra Oroszországgal, amíg Oroszország létezik.

Természetesen más jóslatokat is hallok, de nekem sokkal több információm is van az orosz hadseregről, annak hozzáállásáról, képességeiről, az orosz gazdaságról és az oroszok érzelmi állapotáról, mint egyes sajtóorgánumoknak!

Mindezt figyelembe kell venni, mielőtt elhamarkodottan mondjuk ki azt, hogy meddig tart a háború!

Figyelembe kell vennünk Ukrajna és az egész háborúellenes koalíciónk által, az orosz agresszióval szemben alkalmazott Oroszországot befolyásoló eszközök hatékonyságát.

Hadseregünk sikere a harctéren igen jelentős, történelmi jelentőségű, de még nem elegendő ahhoz, hogy megtisztítsuk földünket a megszállóktól.

Még jobban legyőzzük őket, ha az Oroszországgal szembeni szankciók jelentősek, és számukra nagyon fájdalmasak gazdaságilag, de még mindig nem elég ahhoz, hogy az orosz hadsereg megélhetési eszközök nélkül maradjon!

Az erősebbet, pusztítóbbakat támogatjuk. Valójában ez a két terület határozza meg, hogy meddig tart a háború!

Mindig elmondom minden partnerünknek, akivel ezt a kérdést tárgyalom, hogy az Ukrajnának nyújtott támogatás összege közvetlenül befolyásolja a béka helyreállítását!

Szó szerint meghatározza, hogy hány ukránt sikerül még megölniük a megszállóknak. Ha valaki azt mondja, hogy év vagy évek, én azt válaszolom, hogy sokkal jobban lerövidíthetjük a háborút, ha minél előbb megkapjuk az összes igényelt fegyvert és anyagi támogatást, annál erősebb lesz a pozíciónk, és annál hamarabb jön el a béke.

Minél előbb ismeri fel a demokratikus világ, hogy Oroszországgal szemben az olajembargó és bankszektorának teljes blokádja szükséges lépés a béke felé, annál előbb lesz vége a háborúnak.

Az első számú feladat tehát a béke eljövetelének a felgyorsítása. Addig is fegyveres erőink a legjobban teszik azt, hogy visszaverik a megszállók támadásait, ellentámadásokat hajtanak végre, és annyira meggyötörték már az orosz hagyományos repülőalkalmazást, hogy az oroszok stratégiai, nagyhatótávolságú repülők bevetésére kényszerülnek! Hálás vagyok minden védőnknek ezért a nagyszerű munkáért.

Diplomatáinknak is mindent meg kell tenni hivatalos és nem hivatalos formában és el kell érniük azt, hogy a demokratikus világ ismerje el azt, hogy az orosz energiaforrásokra fordított pénz a demokrácia lerombolására szolgáló pénz.

Ha meghozzuk ezeket a döntéseket, mindannyian látni fogjuk, hogy hamarosan eljön a béke!

Ma megbeszélést tartottam a kormányom minisztereivel, és megállapítottuk, hogy az egyik legfontosabb kérdés a hadiállapottal kapcsolatos gazdasági kérdések megoldása.

Megállapítottuk, hogy az ukrán vállalkozások négyötöde már visszatért biztonságos helyre. Ez különösen a nehézipari vállalkozásokra vonatkozik, és elkezdtük helyreállítani a közlekedési hálózatokat is.

A béke mielőbbi elérésnek fontos része az, hogy megkezdődjenek a helyreállítások, a munkahelyek újra nyíljanak és megkezdődhessen az érdemi munka.

Ezért hálás vagyok mindenkinek, aki foglalkoztat munkavállalókat, és fenntartja a vállalkozását, hogy mielőbb elindulhasson a munka, és ezzel gazdasági erőt ad Ukrajnának!

Olyan városokban és olyan közösségekben kezdődhet el újra az élet, ahol nincsenek mér orosz megszállók.

Szóba kerültek még ezek a kérdések: energetika, gazdasági reform és a fűtési szezon vége!

A fűtési szezon a háború ellenére sikeres volt, annak ellenére nem emelkedtek a fűtési költségek.

Nem volt folyamatos áramszünet, és a háború ellenére sem volt az ellátásban fennakadás. Megkezdődött a felkészülés a következő fűtési szezonra is. Megbeszéltük a gáz vásárlását, a szén vásárlását, a 250 KW-nál kevesebbet használók részére legalább a következő 6 hónapban 1 hrivnya 44 kopejk kilowattonkénti áramdíjat kínálunk.

(1 ukrán hrivnya egyenlő 0,031 euró, ami azt jelenti, hogy az 1,44 hrivnya az 0,04464 euró, ami 370.- Ft-os euróárfolyammal számolva: 16 Ft és 50.- fillérnek felel meg. Tehát Ukrajnában 1 KW áramnak a díja megfelel 16,50 Ft-nak, míg Magyarországon tavaly 1 KW nappali áramért 37,50-ez fizettünk. szerk..)

Népünk 80 %-a fog élni ezzel a lehetőséggel.

Az agrárpolitikai – és élelmiszerügyi miniszter arról számolt be, hogy országunk minden régiójában megkezdődött és tart a vetési kampány, így Luhanszkban és Donyeckben is.

Ma kormánytisztviselőkkel a kitöltendő kérdőívekről is beszélgettünk, amit Ursula von der Leyen Európa Bizottság elnökétől kapott Ukrajna, amely Ukrajna EU-hoz való csatlakozásához szükséges.

Ez országunk EU-tagjelöltté válásának fontos szakasza! A munka már majdnem kész, a válaszokat hamarosan megadjuk az Európai Unió képviselőinek.

Ma fontos megbeszélést tartottam az államhatalmi tömb összes vezetőjével. Az Ukrán fegyveres erők Főparancsnoka, Vezérkari főnöke, a Hírszerző Főigazgatóság vezetője, a Nemzetőrség parancsnoka, a Belügyminiszter, Ukrajna Biztonsági Szolgálatának vezetője, a megbeszélésen részt vett az Elnöki Hivatal vezetője, a Nemzetbiztonsági – és Honvédelmi Bizottság titkára, valamint diplomáciai tárgyalásaink vezetője is. A fő téma: Mariupol. A tárgyalásról semmit nem lehet még nyilvánosságra hozni, de mi mindent megteszünk népünk megmentése érdekében. Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy ahol már nincsenek ott a megszállók, ott helyreálljon az élet.

918 településen már megkezdtük a teljes értékű helyreállítási munkálatokat, aknamentesítést, helyreállítást, gazdasági intézkedéseket.

Visszaállítjuk az áram – és gázellátást, visszaállítjuk a hatalmi szervek és intézmények munkáját is. A Humanitárius Parancsnokság 338 településen kezdte meg munkáját.

Ujraépítjük az orvosi ellátásokat, a sürgősségi ellátásokat, és helyreállítjuk az oktatási intézmények munkáját, ahol ez lehetséges.

Országszerte ezen a napon (2022. április 15-én), az orosz csapatok 1018 oktatási intézményt semmisítettek meg, vagy tettek benne jelentős kért. Ezeknek is megkezdődött a helyreállítása.

Megkezdtük az utak és vasutak helyreállítását is, és helyreállítottuk a kapcsolatot Csernyihivval és Nyizinnel. (A felszabadítás után is elszigetelt maradt Csernyihiv, illetve Nyizinben van egy jelentős légibázis. szerk).

A Sumy régió városai között már járnak a vonatok.

Az Ukravtodor és az Ukrzaliznicja csapatai meglehetősen hatékonyan dolgoznak, és én hálás vagyok nekik ezért a munkáért, hogy visszaadták az embereknek a normális élet érzését, amit a megszállók örökre el akartak venni.

hazánk déli – és keleti részén továbbra is nagyon nehéz a helyzet, továbbra sem beszélhetünk fellendülésről, a megszállt Herson és Zaporizhzhia régiók megszállt körzeteiben az orosz megszállók továbbra is terrorizálják hazánk polgári lakosait.

Mindenkit keresnek, aki valaha is kapcsolatban állt az ukrán hadsereggel és kormányzati szervekkel. A megszállók úgy gondolják, hogy ez valahogy megkönnyíti számukra a megszállt területek ellenőrzését, de tévednek, becsapják magukat. A megszállók problémája nem az, hogy egyes aktivisták, veteránok vagy újságírók nem fogadják el őket, hanem az, hogy az egész ukrán nép nem fogadja el, és soha többé nem fogja elfogadni az oroszokat, Oroszország most teljesen és örökre elveszítette Ukrajnát.

Oroszország valójában az egész világot elvesztette, már sehol sem fogadják el. Oroszország azzal a kegyetlenséggel, amit népünk ellen elkövetett, végérvényesen elveszítette az Ukrajnában élő minden népeknek a bizalmát.

Talán valahol Oroszországban elfogadják a kegyetlenkedéseket, de Ukrajnában megvetik a kegyetlenkedéseket, és megbüntetik, megbüntették, ami kötelező.

Ma aláírtam a hadseregünk kitüntetéséről szóló rendeletet. Az Ukrán fegyveres erők 237 katonája részesült állami kitüntetésben, közülük 34-en posztumusz. Az Ukrajna Hőse címet Kascsenko Dmitro Valerijovics ezredes, az Ukrán fegyveres Erők „Észak” Hadműveleti Parancsnoksága 58. Különálló Motoros Gyalogdandár Parancsnoka kapta. A szolgálatban lévő elvtársakat lelkesítő hősiesség személyes példájáért, rendkívül hatékony harci műveletekért és konkrét és nagyon fontos eredményekért, hadseregünk pozíciójának megtartása és a megszállók kiűzése érdekében végzett harci cselekményekért.

És végül fontos szavak, hogy a remény mindig győz, a leküzdhetetlennek tűnő körülmények között is.

Ezen a szombaton ünnepli a zsidó közösség a Húsvétot. A felszabadulás ünnepe, az élet ünnepe. Őszintén kívánok mindazoknak, akik Ukrajnában és a világin Ünnepelnek, békét, jót és minden rossz elkerülhetetlen legyőzését, amely a szabadságot és a földi életet fenyegeti.

CHAG PESACH SAMEACH!

Hálás vagyok minden férfi védőnknek! Hálás vagyok minden női védőnknek! Dicsőség Ukrajnának!

Itt tudod megnézni a videót eredeti, ukrán nyelven!

 

Szólj hozzá! Mondd el a véleményedet, mert nekünk fontos a véleményed, mert a Hirmagazin.eu Online Média olvasója vagy, és mi megbecsüljük olvasóinkat!

A vélemény szabadon kijelenthető, így nincs jó – vagy rossz vélemény, minden vélemény a maga nemében ÉRTÉK! Hirmagazin.eu

 

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Bruce Willis, Kevin Dillon – Táv-felügyelő (Wire Room) – Bruce Willis egyik utolsó filmje – videó

Bruce Willis egyik utolsó filmje, amelyben ismét egy hőst alakít, .. fordulatos, izgalmas esti szórakozás! Teljes film magyarul: Táv-felügyelő (Wire...

Rendkívüli hír! .. Megszavazta az Európai Parlament: Magyarország alkalmatlan az uniós elnökségre

Az állásfoglalást 442 EP-képviselő támogatta, és csak 144 szavazott ellene. Az Európai Parlament csütörtökön megszavazta azt az állásfoglalást, mely...

Az Európai Bizottság és a kínai vezetés is aggódik a mesterséges intelligencia veszélyei miatt

Az EB korlátozásokat vezetett be az MI-eszközök használatára, Kína pedig még szigorúbban tervezi ellenőrizni az internetes adatforgalmat. A ChatGPT...

Megosztó TRIANON

Trianon miért fontos a magyarok egy részének, és a másik részének miért nem? - erre a kérdésre keressük a...