23.3 C
Budapest
2023. június. 1. csütörtök

Vízvezetékszerelés – kivel, hogyan, mennyiért?

Dátum:

Megosztás:

A vízszerelés kényes téma, egyáltalán nem mindegy, kire bízzuk.

A megfelelő szakember kiválasztásán nagyon sok múlik.

Például ez határozza meg, hogy az adott munka mennyire gyorsan lesz kész, milyen minőségben és mennyibe fog mindez kerülni számunkra. Íme tehát egy praktikus útmutató, ami segíthet ennek a kiválasztásában.

Akiket érdemes elkerülnünk: csalók és kontárok

Számtalan olyan ember hirdeti magát vízszerelőként, aki leginkább ezermesternek tudható be. Ezek az emberek azonban egyáltalán nem szakképzett, számlaképes vízszerelők – leggyakrabban különféle apróhirdetésekben találkozhatunk velük. Bár sok esetben jóval olcsóbban dolgozhatnak, mint egy valódi szakember, mégsem érdemes rájuk bízni a munkát. Az olcsó tákolást sokszorosan megfizethetjük később, és az apró hibából valóságos katasztrófa válhat az efféle munkavégzések során. Minden esetben kerüljük őket! A másik kategóriát a csalók képzik, akik bár maguk lehetnek képzett vízszerelők ugyan, mégis igyekeznek majd annyi plusz költséget megfizettetni velünk, amennyit csak tudnak. Vannak nagyon jó weboldalak, amiken tájékozhatunk a vízvezeték szerelés árak témájában, így odafigyelve könnyen kiszűrhetjük az efféle csalókat. Például azt a szakembert, aki egy kád dugulásának megszüntetéséért 15 ezer forintnál többet kér, nem túl valószínű, hogy tiszta szándékok vezérlik.

Hogyan válasszunk megfelelően?

Sok lehet a vízszerelő Budapest és vonzáskörzetében, valamint más nagyobb városokban – legalábbis számtalan ilyen hirdetménnyel találkozhatunk… Azonban a valódi, jó szakemberek megtalálásához résen kell lennünk. Az internet világában például a különféle weboldalak segíthetnek képet kapni egy-egy szakember munkásságáról. Például minden ilyen szolgáltató köteles feltüntetni az adatait az oldalon, így ha nem találjuk azt adatkezelésnél azokat, akkor valószínűleg átverésről van szó. Szintén sokat elárulnak egy ilyen oldalon a szakember által megosztott írások, a stílusa, a referenciái és így tovább. Ha pedig van közösségi oldala, az ott lévő értékelésekből is rengeteg dolog kiderül. Mindig igyekezzünk tehát olyan szakembert választani, aki leinformálható, vannak referenciái és készségesen felvilágosítást nyújt a témában számunkra – ez utóbbi ugyanis már önmagában a szakértelem jele lehet. A kontárokat és a csalókat pedig egyszer és mindenkorra felejtsünk el!

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Bruce Willis, Kevin Dillon – Táv-felügyelő (Wire Room) – Bruce Willis egyik utolsó filmje – videó

Bruce Willis egyik utolsó filmje, amelyben ismét egy hőst alakít, .. fordulatos, izgalmas esti szórakozás! Teljes film magyarul: Táv-felügyelő (Wire...

Rendkívüli hír! .. Megszavazta az Európai Parlament: Magyarország alkalmatlan az uniós elnökségre

Az állásfoglalást 442 EP-képviselő támogatta, és csak 144 szavazott ellene. Az Európai Parlament csütörtökön megszavazta azt az állásfoglalást, mely...

Az Európai Bizottság és a kínai vezetés is aggódik a mesterséges intelligencia veszélyei miatt

Az EB korlátozásokat vezetett be az MI-eszközök használatára, Kína pedig még szigorúbban tervezi ellenőrizni az internetes adatforgalmat. A ChatGPT...

Megosztó TRIANON

Trianon miért fontos a magyarok egy részének, és a másik részének miért nem? - erre a kérdésre keressük a...