-2.6 C
Budapest
2023. február. 6. hétfő

Vége a migránsválságnak? Soros több szervezete is megfutamodott

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Az Orvosok Határok Nélkül és a Sea Eye nevű nem állami szervezetek (NGO) bejelentették a hétvégén, hogy nem folytatják tovább a Földközi-tengeren működő missziójukat. Mint mondták: az olasz kormánytól nem kaptak segítséget, a líbiaiaktól pedig félnek.

A líbiai egységkormánynál is betelt a pohár, egyértelmű üzenetet fogalmazott meg a migránsokat Európába taxiztató NGO szervezeteknek. Az ország tengerészeti flottjának vezetősége kijelentette:

Külföldi hajók csak abban az esetben köthetnek ki az ország partjainál, ha arra a líbiai hatóságok külön engedélyt adnak nekik.

Persze nem csak az észak-afrikai állam rúgta össze a port az NGO-val. Az olasz kormány ugyanis korábban egy úgynevezett viselkedési kódexszel állt elő, amiben szabályoznák a mentőszervezetek munkáját a Földközi-tengeren. Erre azután került sor, hogy az olasz ügyészség azzal vádolt meg több NGO-t is, hogy összejátszanak a lelkiismeretlen embercsempészekkel, és a saját hajóikon taxiztatják az illegális bevándorlókat Európába.

A kódex aláírását a legtöbb szervezet elutasította különböző kibúvókra hivatkozva. Az Orvosok Határok Nélkül például azt találta a aggályosnak, hogy a viselkedési kódex előírja: a tengeren szolgáló segélyszervezeteknek legalább egy olasz rendőrt magukkal kell vinniük, hogy azok ellenőrizni tudják a mentések jogszerűségét. A Soros György által is finanszírozott szervezet tehát nem kötött kompromisszumot,pár nappal később azonban mégis bejelentették, hogy felfüggesztik a tengeri mentőakcióikat. Vasárnap pedig érkezett a következő bejelentés: a Sea Eye nevű német NGO is befejezi a Földközi-tengeren folyó misszióját.

Mindezt arra hivatkozva teszik, hogy szerintük az olasz kormánytól nem kaptak megfelelő segítséget, a líbiai partoknál pedig komoly veszélynek vannak kitéve. Van azonban olyan szervezet is, amely nem látott kivetni valót a kódex szövegében. A Save The Children nevű gyermekmentő szervezet például kijelentette, hogy semmilyen törvénybeütköző tevékenységet nem folytatnak, tehát részükről nincs akadálya a viselkedési kódex aláírásának.

A hivatalos számítások szerint az idei év első felében 110 ezer illegális bevándorló érte el a Földközi-tengeren keresztül Európát, további 2400 migráns pedig vízbe fulladt.

Forrás: Ripost

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Vegyi fegyver bevetésével vádolták meg az ukrán hadsereget, nagyon sokan rosszul lettek, eddig halálos áldozatokról nincs hír..

Vegyi fegyver bevetésével vádolta meg az ukrán fegyveres erőket az Ukrajnától elcsatolt donyecki régió megbízott vezetője, az orosz...

Hamburgert csinált áldozataiból, majd eladta idegeneknek (18+)

Az elmúlt évtizedek egyik legborzalmasabb bűnügyének története a következő: Joseph Roy Metheny 1955. március 2-án született az amerikai Baltimore-ban....

Kína: Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt léggömb

Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt kínai léggömb, amely azért tévedt ilyen messze a tervezett útvonalától, mert...

Lelőtték az amerikai légtérben felfedezett kínai hírszerző léggömböt

Az amerikai haderő szombaton megsemmisítette az Egyesült Államok légterében a hét közepén felfedezett kínai léggömböt, amely az amerikai...