27.2 C
Budapest
2022. május. 27. péntek

USA – Döntött a Legfelsőbb Bíróság! Nem kötelező az oltás! .. Részletek..

Dátum:

Megosztás:

A Legfelsőbb Bíróság blokkolta a Biden Covid-oltás mandátumát a vállalkozások számára, lehetővé téve ezzel az egészségügyi dolgozók uralmát!

FŐBB PONTOK: A Legfelsőbb Bíróság csütörtökön megvétózta a Biden-kormányzatnak azt a döntését, hogy 84 millió amerikai kötelezően oltassa be magát!

A konzervatív többségű bíróság azonban megengedte, hogy a Medicare- vagy Medicaid-fizetést igénybe vevő egészségügyi létesítmények vakcinázási megbízást kapjanak.ű

A Biden-kormányzat most megvétózott korábbi rendelete értelmében, az OSHA felhatalmazása megkövetelte, hogy a 100 vagy több alkalmazottat foglalkoztató vállalkozások dolgozói hetente oltást kapjanak, vagy negatív Covid-tesztet küldjenek be, hogy beléphessenek a munkahelyre.

A Legfelsőbb Bíróság csütörtökön megtiltotta a Biden-kormányzatnak, hogy érvényesítse a nagy magáncégekre vonatkozó átfogó oltási vagy tesztkövetelményeket, de engedélyezte, hogy az oltási mandátum érvényes legyen a Medicare- vagy Medicaid-fizetést igénybe vevő egészségügyi intézményekre.

Az ítélet három nappal azután született, hogy életbe lépett a Munkavédelmi és Munkaügyi Hivatal vállalkozásokra vonatkozó rendkívüli intézkedés. A megbízás megkövetelte, hogy a 100 vagy annál több alkalmazottat foglalkoztató vállalkozások dolgozói hetente oltást kapjanak, vagy negatív Covid-tesztet küldjenek be, hogy beléphessenek a munkahelyükre. Azt is megkövetelte, hogy az oltatlan munkavállalók maszkot viseljenek a munkahelyükön.

“Bár a Kongresszus vitathatatlanul felhatalmazta az OSHA-t a foglalkozási veszélyek szabályozására, nem adott felhatalmazást ennek az ügynökségnek a közegészségügy szélesebb körű szabályozására” – írta aláíratlan véleményében a bíróság.

“84 millió amerikai beoltásának megkövetelése, akiket egyszerűen azért választottak ki, mert több mint 100 alkalmazottat foglalkoztató munkáltatóknak dolgoznak, minden bizonnyal ez utóbbi kategóriába tartozik”

– írta a bíróság.

A bíróság döntése az üzleti mandátum megsemmisítéséről akkor született, amikor a járvány tombol az Egyesült Államokban, és a rendkívül fertőző Omicron-változat az új fertőzések példátlan megugrását okozza.

A CNBC Johns Hopkins Egyetem adatainak elemzése szerint az Egyesült Államokban átlagosan 786 000 új fertőzést jelentenek naponta, ami járványrekord, és 37%-os növekedés a múlt héthez képest.

A 2020 nyarára visszamenőleg szövetségi adatok alapján a kórházi kezelések száma is elérte a pandémiás csúcsot. Az Egészségügyi és Humánszolgáltatási Minisztérium hétnapos átlaga szerint 149 000 amerikai van Covid-fertőzésben szenvedő amerikai kórházakban, ami 27%-os növekedést jelent. az elmúlt héten. Az oltásra vagy tesztre vonatkozó szabályok miatt 27 államból számos per indult republikánus főügyészekkel vagy kormányzókkal, magánvállalkozásokkal, vallási csoportokkal és nemzeti iparági szövetségekkel, mint például a National Retail Federation, az American Trucking Associations és a National Federation of Independent Business.

Az NRF közleményében „győzelemnek” nevezte a Legfelsőbb Bíróság döntését, és arra buzdította a Biden-kormányzatot, hogy „vesse el ezt a törvénytelen megbízatást, és ehelyett dolgozzon együtt a munkaadókkal, a munkavállalókkal és a közegészségügyi szakértőkkel az oltások arányának növelésének és a fertőzés terjedésének mérséklésének gyakorlati módjain. a vírus 2022-ben.”

A mandátum a járvány kezdete óta a szövetségi kormány legszélesebb körű hatalmi felhasználása volt a munkavállalók Covid elleni védelme érdekében. A Biden-kormányzat összességében úgy becsülte, hogy a vállalkozásokra és az egészségügyi dolgozókra vonatkozó szabályok körülbelül 100 millió amerikaira vonatkoznának. De mindkét szabály már jóval változott, mielőtt a Legfelsőbb Bíróság elfogadta őket. Az OSHA szabályait novemberben blokkolta egy konzervatív szövetségi fellebbviteli bíróság, majd hetekkel később egy másik bíróság visszaállította azokat.

A Fehér Ház akkoriban sürgette a vállalkozásokat, hogy akkor is tartsák be a közbiztonsági követelményeket, ha azokat nem hajtják végre. Egyes cégek megtették ezt, mások pedig bevezették saját szabályaikat. Számos nagy munkaadó, köztük a Citigroup, a Nike és a Columbia Sportswear az elmúlt napokban bejelentette, hogy megkezdik a be nem oltott munkavállalók elbocsátását. – Christina Wilkie, a CNBC munkatársa hozzájárult ehhez a jelentéshez.

Forrás

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner

Kapcsolódó hírek

“Ha a biztonsági cég embere nem hagyja ott a gyermekemet magára a füstölő lakásban, akkor a fiunk még ma is élhetne” – Babicsek Bernát...

Babicsek Bernát szülei, miután megkapták fiuk halálával kapcsolatos nyomozati anyagokat, úgy vélik, a 41 éves színész ma is...

Új jelképeket kap Salgótarján várossá válása századik évfordulóján

Salgótarján idén ünnepli várossá válásának századik évfordulóját, a centenárium alkalmából polgármesteri lánccal és városkulccsal bővítik az önkormányzati jelképek...

Kislányom beleharapott a virslibe, majd fuldokolni kezdett. Ez volt benne:.. – Oszd meg, hogy minden anyukához és mindenkihez eljusson!

“Anyukák és mindenki!!! Már eltelt több óra azóta, hogy reggeliztünk a kislányommal, de azóta remegek az idegességtől.." Egy édesanya...

Várkonyi Andrea miatt futhat zátonyra a Mészáros-Várkonyi frigy

Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc házassága jelenleg harmonikusnak tűnik, de a sztárvilág jósnője szerint csak idő kérdése, hogy...