22.7 C
Budapest
2023. május. 31. szerda

USA – Döntött a Legfelsőbb Bíróság! Nem kötelező az oltás! .. Részletek..

Dátum:

Megosztás:

A Legfelsőbb Bíróság blokkolta a Biden Covid-oltás mandátumát a vállalkozások számára, lehetővé téve ezzel az egészségügyi dolgozók uralmát!

FŐBB PONTOK: A Legfelsőbb Bíróság csütörtökön megvétózta a Biden-kormányzatnak azt a döntését, hogy 84 millió amerikai kötelezően oltassa be magát!

A konzervatív többségű bíróság azonban megengedte, hogy a Medicare- vagy Medicaid-fizetést igénybe vevő egészségügyi létesítmények vakcinázási megbízást kapjanak.ű

A Biden-kormányzat most megvétózott korábbi rendelete értelmében, az OSHA felhatalmazása megkövetelte, hogy a 100 vagy több alkalmazottat foglalkoztató vállalkozások dolgozói hetente oltást kapjanak, vagy negatív Covid-tesztet küldjenek be, hogy beléphessenek a munkahelyre.

A Legfelsőbb Bíróság csütörtökön megtiltotta a Biden-kormányzatnak, hogy érvényesítse a nagy magáncégekre vonatkozó átfogó oltási vagy tesztkövetelményeket, de engedélyezte, hogy az oltási mandátum érvényes legyen a Medicare- vagy Medicaid-fizetést igénybe vevő egészségügyi intézményekre.

Az ítélet három nappal azután született, hogy életbe lépett a Munkavédelmi és Munkaügyi Hivatal vállalkozásokra vonatkozó rendkívüli intézkedés. A megbízás megkövetelte, hogy a 100 vagy annál több alkalmazottat foglalkoztató vállalkozások dolgozói hetente oltást kapjanak, vagy negatív Covid-tesztet küldjenek be, hogy beléphessenek a munkahelyükre. Azt is megkövetelte, hogy az oltatlan munkavállalók maszkot viseljenek a munkahelyükön.

„Bár a Kongresszus vitathatatlanul felhatalmazta az OSHA-t a foglalkozási veszélyek szabályozására, nem adott felhatalmazást ennek az ügynökségnek a közegészségügy szélesebb körű szabályozására” – írta aláíratlan véleményében a bíróság.

„84 millió amerikai beoltásának megkövetelése, akiket egyszerűen azért választottak ki, mert több mint 100 alkalmazottat foglalkoztató munkáltatóknak dolgoznak, minden bizonnyal ez utóbbi kategóriába tartozik”

– írta a bíróság.

A bíróság döntése az üzleti mandátum megsemmisítéséről akkor született, amikor a járvány tombol az Egyesült Államokban, és a rendkívül fertőző Omicron-változat az új fertőzések példátlan megugrását okozza.

A CNBC Johns Hopkins Egyetem adatainak elemzése szerint az Egyesült Államokban átlagosan 786 000 új fertőzést jelentenek naponta, ami járványrekord, és 37%-os növekedés a múlt héthez képest.

A 2020 nyarára visszamenőleg szövetségi adatok alapján a kórházi kezelések száma is elérte a pandémiás csúcsot. Az Egészségügyi és Humánszolgáltatási Minisztérium hétnapos átlaga szerint 149 000 amerikai van Covid-fertőzésben szenvedő amerikai kórházakban, ami 27%-os növekedést jelent. az elmúlt héten. Az oltásra vagy tesztre vonatkozó szabályok miatt 27 államból számos per indult republikánus főügyészekkel vagy kormányzókkal, magánvállalkozásokkal, vallási csoportokkal és nemzeti iparági szövetségekkel, mint például a National Retail Federation, az American Trucking Associations és a National Federation of Independent Business.

Az NRF közleményében „győzelemnek” nevezte a Legfelsőbb Bíróság döntését, és arra buzdította a Biden-kormányzatot, hogy „vesse el ezt a törvénytelen megbízatást, és ehelyett dolgozzon együtt a munkaadókkal, a munkavállalókkal és a közegészségügyi szakértőkkel az oltások arányának növelésének és a fertőzés terjedésének mérséklésének gyakorlati módjain. a vírus 2022-ben.”

A mandátum a járvány kezdete óta a szövetségi kormány legszélesebb körű hatalmi felhasználása volt a munkavállalók Covid elleni védelme érdekében. A Biden-kormányzat összességében úgy becsülte, hogy a vállalkozásokra és az egészségügyi dolgozókra vonatkozó szabályok körülbelül 100 millió amerikaira vonatkoznának. De mindkét szabály már jóval változott, mielőtt a Legfelsőbb Bíróság elfogadta őket. Az OSHA szabályait novemberben blokkolta egy konzervatív szövetségi fellebbviteli bíróság, majd hetekkel később egy másik bíróság visszaállította azokat.

A Fehér Ház akkoriban sürgette a vállalkozásokat, hogy akkor is tartsák be a közbiztonsági követelményeket, ha azokat nem hajtják végre. Egyes cégek megtették ezt, mások pedig bevezették saját szabályaikat. Számos nagy munkaadó, köztük a Citigroup, a Nike és a Columbia Sportswear az elmúlt napokban bejelentette, hogy megkezdik a be nem oltott munkavállalók elbocsátását. – Christina Wilkie, a CNBC munkatársa hozzájárult ehhez a jelentéshez.

Forrás

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Világsztár hegedűművész Budapesten péntek este

Egy varázslatos nyitókoncert, Dohnányi Ernő Ünnepi nyitánya, melyet anno Budapest 50. évfordulójára írt, Daniel Lozakovich világsztár hegedűművész a...

Összefüggést találtak az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő betegség és a méhnyakrák között

Összefüggést mutattak ki az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő betegség és a méhnyakrák kialakulása között a Semmelweis Egyetem...

Összeverekedtek a Roma- és Sevilla-szurkolók Zuglóban, több ember kórházban

Hét lengyel férfit állítottak elő a rendőrök azután, hogy két foci szurkolótábor egymásnak esett Zuglóban. Többen meg is sérültek....