17.4 C
Budapest
2024. május. 19. vasárnap
HomeKülföldKiemelt külföldi hírekUniós forrásból valósul meg a vasútépítés Kárpátalján: európai nyomtávon utazhatunk majd Ungvárig

Uniós forrásból valósul meg a vasútépítés Kárpátalján: európai nyomtávon utazhatunk majd Ungvárig

Uniós forrásból válhat Ungvár Ukrajna regionális központjává.

Megkezdődött a Csap–Ungvár közti európai nyomtávú vasútvonal építése – számol be az ukrán kormány honlapja alapján a privatbankar.hu.

Denisz Smihal ukrán miniszterelnök április 11-i Kárpátalján tett munkalátogatásán azt mondta: „Ungvár lesz Ukrajna első regionális központja, amelyet európai nyomtáv köt össze Európával. Ez lehetővé teszi Ungvár és Bécs, Pozsony, Kassa, Budapest, Prága, Bukarest, Drezda és Belgrád közötti közvetlen vasúti összeköttetések kialakítását”. 

A projekt megvalósításával Ungváron olyan közlekedési csomópont jön létre, amely kényelmes és gyors utasszállítást biztosít a széles nyomtávú vonatok és az uniós országok vonatai között. Denisz Smihal megjegyezte, hogy ennek az európai nyomtávnak az építését az Ukrzaliznicja kivitelezésében az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz program keretében kapott uniós támogatásokból finanszírozzák. A közeljövőben hasonló projektek megvalósítását tervezik Lembergben és Csernovicben, szintén uniós forrásból.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem