A karhatalom már senkit nem enged be a rendezvényre, aki pedig elhagyja a helyszínt, nem térhet vissza.

Egyre inkább durvul a helyzet Brüsszelben.

Kép: Hajdu Tímea

Magyar Nemzet tudósítója szerint Brüsszel polgármestere is megjelent a békepárti és migrációellenes NatCon konferencia helyszínén. Frank Füredi, az MCC Brussels vezetője úgy fogalmazott a lapnak: a polgármester azt mondta nekik, nem szabad a rendezvényt folytatni, mert attól fél, hogy balhé lesz.

Idehozta az embereit, mondván, hogy le kell zárni a rendezvényt. Fél attól, hogy nagy balhé lesz a városban”

– nyilatkozta Füredi. 

Videó

A portál szerint a helyzet egyre inkább durvul Brüsszelben. A konferenciának otthont adó helyszín tulajdonosának az autóját eltolták. Jól azonosítható a szélsőbaloldali csoportok üzenete:

A háború- és migrációellenes szuverenista erőket a lehető összes eszközzel el kell lehetetleníteni.

Az MCC Brussels vezetője a lap kérdésére megerősítette: Brüsszel polgármestere egészen addig ment, hogy azzal fenyegette meg a rendezvényt, hogy elvágják az áramot. Füredi szerint ezzel egy bevett recept alapján jár el a baloldali városvezetés. Saját szélsőséges szervezeteikkel port kavarnak, majd arra hivatkozva elhallgattatnak mindenkit, aki nem az ő politikai napirendjüket hirdeti. Orbán Balázs, a magyar miniszterelnök politikai igazgatója szerint a brüsszeli baloldalnak már az is radikális, hogy ha emberek megosztják a véleményüket.

Ezzel szemben helyi tudósítónk videójában látható, hogy a NatCon továbbra is megy, csak több embert nem engednek be, illetve akik kimennek, többet már nem mehetnek vissza. 

A polgármester korábban az áram elvágásával is fenyegetőzőtt, csak hogy az esemény félbeszakadjon. 

Forrás1

Forrás2

Hirmagazin.eu