Csodával határos módon mindössze nyolc napot kellett kórházban töltenie a megszúrt lánynak, aki most már nyugodt, otthoni körülmények között lábadozhat tovább.

Mint arról az Infostart is beszámolt, múlt hét hétfőn a bőnyi Szent István Általános Iskolában egy hatodikos diáklány hátulról konyhakéssel megszúrta osztálytársát, életveszélyes sérülést okozva neki ezzel. A megtámadott lányt mentőhelikopterrel szállították kórházba. Mint kiderült, a támadó lány halállistát vezetett azokról a diáktársairól, akiket meg akart ölni.

A megszúrt lányt azóta kiengedték a kórházból. A Blikknek azt nyilatkozta, hogy kétszer műtötték meg, de mostanra már nincsenek fájdalmai, levegőt is kap normálisan. Azt is elárulta a lapnak, hogy szeretne iskolát váltani, mert bár tudja, hogy támadója már javítóintézetben van, tart tőle, hogy a traumái előjönnének.

Beszámolója szerint a támadástól sokkos állapotba került, fel se fogta, mi történt, csak a kórházban tudta meg, hogy megkéselték.

Azt mondja, fogalma sincs, miért válhatott célponttá. Elárulta, hogy késelő osztálytársa mindig is nagyon visszahúzódó lány volt, és ő próbált ugyan közeledni hozzá, de nem sikerült neki, csak egyvalakivel barátkozott az osztályból. Hozzátette, tudomásuk volt a családi problémáiról, de sosem gondolták volna, hogy konyhakéssel jár iskolába.

A gyógyulóban lévő áldozat a lapnak elmondta, hazaérkezése napján beszélt az osztályfőnökével, aki jövő héten elviszi hozzá az egész osztályt. Többen is aggódnak érte, levelet is írtak neki, amit majd személyesen olvasnak fel.

A lány édesanyja elárulta, hogy az iskola igazgatója is hozzájárult ahhoz, hogy lánya életben maradhasson: mellette volt, és a ruhájával leszorította a sebet.

Forrás

Hirmagazin.eu