Home Főhírek Időjárás Tornádó, hóvihar, árvizek és dermesztő hideg – Ítéletidő csapott le szinte az...

Tornádó, hóvihar, árvizek és dermesztő hideg – Ítéletidő csapott le szinte az egész Egyesült Államokra – Galéria

0
blikk

Több mint 1800 járatot töröltek pénteken az Egyesült Államokban: hóviharokra, özönvízszerű esőzésekre és tornádók kialakulására készülnek.

vnk9kpturbxy9lmtewztuwm2rhoddinmi1odi0zdc0njizzwjhy2fmns5qcgerlqlnbaaawspeaaghmau
blikk

Hóvihar figyelmeztetés van érvényben hat államban Nebraskától Wisconsinig, beleértve az iowai Des Moines és a wisconsini Green Bay nagyvárosokat – közölte a whio.com. Az amerikai lap azt írja, hogy a hatalmas havazást várhatóan erős szél kíséri majd.

(A legfrissebb hírek itt)

Illinois államban az utakat már hó borítja, és a látási viszonyok rosszak.

blikk

Péntek reggel a chicagói meteorológiai szolgálat arra kérte az autósokat, hogy fontolják meg az utazás elhalasztását. Csak a chicagói O’Hare repülőtéren eddig több mint 650 járatot töröltek.

Videó

Az ABC News információi szerint összesen már több mint 1800 járatot töröltek a mai napon.

Az ország déli részén ugyanez a vihar károkozó szelet, nagy jégesőt és lehetséges tornádókat hoz magával, ami Texasból Carolinába sodródhat. Pénteken Mississippitől Észak-Karolináig viharos időjárás várható, a viharok fő csapásiránya pedig Mississippi északi részén, Jacksontól Tupelóig húzódik.

A folyók továbbra is áradnak az ország északkeleti részén a közelmúlt rendkívüli esőzései miatt, így a közelgő felhőszakadás csak meghosszabbítja az árvízi problémákat.

A vihar mögött egy potenciálisan rekordot döntő hideghullám érkezik. A hétvégén és a jövő héten akár 100 hidegrekord is megdőlhet majd. Montanában a hőérzet elérheti a mínusz 50-60 fokot, így akár perceken belül fagyási sérüléseket szenvedhet, aki kint reked.

Galéria

Exit mobile version
Megszakítás