28.6 C
Budapest
2022. augusztus. 13. szombat

Tömegesen érkeznek oltatlanok Romániába

Dátum:

Megosztás:

A Romániába érkező oltatlan migránsok behoznak Európába minden ismeretlen betegséget, nyavalyát, kórt.., mindezt az EU parancsára..

Oltatlan román állampolgárok tízezrei érkeztek külföldről Romániába az utóbbi néhány napban, s várhatóan további tízezrek lépik át a határt karácsonyig. Azokról a Nyugat-Európában dolgozó románokról van szó, akik évente ebben az ünnepi az időszakban látogatnak haza. A határőröket is meglepetésként érte az oltatlanok nagy aránya. A jelenlegi román szabályok értelmében, aki nincs beoltva koronavírus ellen, és negatív PCR-tesztet sem tud felmutatni, az országba való belépést követően karanténba kell vonulnia.

Az ellenőrzések miatt a magyar–román határnál is óriási autósorok alakultak ki a hétvégén, helyenként több órás volt a várakozás. 

December 20-tól egy digitális formanyomtatványt is ki kell tölteniük a Romániába utazóknak. Az intézkedés célja, hogy segítse az egészségügyi illetékeseket esetleges járványügyi ankétok elvégzésében, a kontaktkutatásban, a járványügyi határozatok meghozatalában, közlésében.

Közben zajlik a politikai vita a Covid-igazolvány munkahelyi bevezetéséről. Vass Levente egészségügyi államtitkár, az Erdélyi Magyar Televízió 24 plusz című műsorában a kormánykoalíciós partner Szociáldemokrata Pártot okolta a dokumentum törvényi kereteit megteremtő parlamenti döntés késlekedése miatt. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség politikusa szerint a Covid-igazolvány lehetőséget biztosít a beoltottak számára, hogy normális, korlátozások nélküli életet éljenek.

Az alacsony, alig negyven százalékos átoltottságú Romániában a fiktív oltások is gondot jelentenek. Ez ügyben közel másfél ezer gyanúsított ellen zajlik vizsgálat és több mint ötszáz bűnvádi dossziét állítottak. Lucian Bode belügyminiszter egy televíziós interjúban azt mondta, a mosdókagylóba öntött koronavírus elleni vakcinák terén Románia első helyen áll Európában.

A bűnözés nem szűnt meg a pandémia idején, épp ellenkezőleg, korszerűbbé vált 

– idézte a Krónika című erdélyi napilap a tárcavezetőt. A „mosdókagylós oltás” néven elhíresült romániai gyakorlat azt jelenti, hogy az oltópontok személyzete csúszópénz fejében oltási igazolást állít ki, de az oltóanyagot a lefolyóba önti. A román hatóságok szerint akár több tízezer hamis igazolást is kiállíthattak az országban.

Borítókép: A Romániába érkező tömeg .. pestisracok

magyarnemzet

Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Az egész ország az inárcsi anyukát kereste, a Facebook-on is keresőcsapatokat hoztak létre, aztán váratlan fordulat történt..

Az egész országot megrázta a 49 éves inárcsi édesanya eltűnése. Az asszonyt augusztus elseje óta keresi a rendőrség. Bozsik...

Megrázó képek érkeztek a montenegrói lövöldözésről: 11 embert mészárolt le egy ámokfutó, köztük 4 gyermeket – fotók (18+)

Legalább 11 emberrel, köztük négy gyermekkel végzett egy 34 éves férfi a montenegrói Cetinjében. Most előkerültek a megrázó...

Titoktartásra kérte Hosszú Katinka a násznépet

A szerelmesek számára fontos a magánélet, épp ezért komoly dolgot kérnek az esküvőre meghívottaktól. Mint az már többször megírtuk, Hosszú...

Sebestény Balázs megszólalt Alekoszról: fura univerzumban létező ember, egy gyöngyszem

Alekosz, a Valóvilág 4. széria győztese pár napja számolt be közösségi oldalán az "Alekoszi edzéstervről" A héten Sebestyén Balázsék is...
facebook