12.8 C
Budapest
2024. április. 17. szerda
HomeÉletmódEgészség - betegségTiltólistán ez a három étel! Soha ne edd meg éhgyomorra - akár,...

Tiltólistán ez a három étel! Soha ne edd meg éhgyomorra – akár, súlyos betegségeket is okozhatnak..

Mutatjuk: ha ezt a három ételt éhgyomorra esszük rosszat tehetünk az egészségünknek.

Paradicsom

A paradicsom gazdag C-vitaminban (10 dkg a napi szükséglet 17%-át fedezi) és bővelkedik egyéb, a szervezetünk számára fontos tápanyagokban is. Üres hassal mégsem ajánlott a fogyasztása. Ennek oka a magas csersavtartalom, ami növeli a gyomor savasságát. Ezzel növelheti a gyomorfekély kialakulásának kockázatát.

Joghurt

A joghurt kedvelt reggeli fogás. Tele van tejsavbaktériumokkal, amelyek fogyasztásának számos egészségi előnye van. Ugyanakkor azt is tudni kell, hogy ha éhgyomorra esszük a joghurtot, a gyomorsav elpusztítja a benne lévő jótékony bacilusokat, így hiába várunk tőlük pozitív hatást.

Ártalmasak lehetnek a joghurtok is / Fotó: ShutterstockÁrtalmasak lehetnek a joghurtok is / Fotó: Shutterstock

Citrusfélék

A citrusfélék mindegyike, a narancs, a grépfrút is rendkívül egészséges gyümölcs. Kitűnő forrásai az immunerősítő C-vitaminnak, akárcsak az emésztést javító rostoknak. Ugyanakkor tele vannak gyümölcssavval. Ha éhesen ezzel indítjuk a napot, az növeli a gyomorfekély és a gyomorhurut kialakulásának esélyét.

A citrusfélék növelheti a gyomorfekély kialakulását, természetesen csak ha éhgyomorra fogyasztjuk őket / Fotó: ShutterstockA citrusfélék növelheti a gyomorfekély kialakulását, természetesen csak ha éhgyomorra fogyasztjuk őket / Fotó: Shutterstock

blikk, Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem