Mondhatnánk, hogy ott, ahol a trend állandóan pulzál, képtelenség mellényúlni, de azért az pontosan tudható, hogy vannak alapvető hibák, amelyeket érdemes elkerülni, ha stílusos és ízléses végeredményre vágyunk. Márpedig miért ne vágynánk erre?!

A tévedéseket úgy a legegyszerűbb elkerülni, ha lerántjuk róluk a leplet, éppen ezért a következő bekezdésekben néhány tapasztalat, gyakorlat szülte bakit hozunk fel, amiket felismerve a jövőben villámgyorsan kivédhetünk. Vágjunk is bele!

A szélsőség sohasem kifizetődő irány

Tommy Hilfiger női póló kollekciójának tagjai klasszikus és időtálló darabok, amelyek jól illeszkednek a legtöbb casual öltözékhez. Azonban gyakori divatbaki a túlzott márkahűség, amikor valaki kizárólag egyetlen egy brand modelljeit hajlandó viselni. Bár a márkahűség bizonyos esetekben kifejezheti az egyéni stílust, a túlzásba vitt márkalogók és emblémák túlterhelhetik a megjelenést, ami inkább reklámtáblához hasonlíthat, mintsem stílusos összeállításhoz. Érdemes más márkák darabjaival is kísérletezni, hogy változatosabb és egyedibb fellépés jöjjön létre.

A mit mivel még mindig sarkalatos kérdés!

Az adidas ZX egy modern és stílusos sportcipő, amely kiválóan alkalmazkodik az aktív életstílushoz. Azonban sűrűn elkövetett stílushiba, hogy ezeket a sportcipőket alkalmi vagy túlságosan elegáns ruházattal párosítják. Míg az athleisure, azaz a sportos-elegáns stílus egyre népszerűbb, célszerű megőrizni a harmóniát az öltözetünk elemei között.

article thumb
article thumb

Az adidas ZX cipők leginkább casual, sportos ruhadarabokkal, mint például futónadrág vagy rövidnadrág, valamint póló kombinációval mutatnak jól. Kerülendő, hogy hivatalosabb vagy túl elegáns modellek viseljük őket, mivel ez összezavarhatja az összképet, és vele együtt a kisugárzás harmóniáját is.

A paraméterek több, mint lényegesek!

Converse tornacipő női kivitelben ikonikus és időtálló darab, ami szinte minden casual összeállítással jól működik. Azonban gyakori baki, amelyet sokan elkövetnek, a nem megfelelő méretű cipő viselése. A túl szűk vagy túl bő lábbeli nemcsak, hogy kényelmetlen, de ronthatja az összhatást is.

A minden tekintetben megfelelő lábbeli nem csupán kényelmes, hanem vizuális értelemben is sokkal érzékelhetőbb harmóniát alkot az öltözék többi részével. Éppen ezért vitathatatlanul hangsúlyos, hogy megfelelő időt szánjunk a cipőpróbálásra, mert csak így bizonyosodhatunk meg arról, hogy a kiszemelt modell tökéletesen passzol hozzánk, a saját testi adottságainkhoz.

Egy kis odafigyeléssel a legtöbb zsákutca simán elkerülhető!

A divatbakik sikeres kivédése érdekében fontos, hogy tudatosan válasszuk meg ruhadarabjainkat és a hozzájuk illő kiegészítőket. A hibák azért vannak, hogy elkövessük őket. A legtöbbet tényleg akkor fedezzük fel, amikor már a baki megtörtént. Ezzel sincsen baj, semmiképpen sem célszerű pánikba esni. Ugyanakkor ha pusztán a három fenti jó tanácsot elraktározzuk a tarsolyunkba, akkor olyan útmutatóval gazdagodhatunk, ami térképként szolgálhat a sikeres révbe éréshez – félrelépésektől mentesen.