Az SDF már most megfogadta, hogy sehol sem fog a szír hadsereg ellen fordulni.

Abban is megállapodtak, hogy a kurdok első lépcsőben átadják Damaszkusznak Raqqa tartományt, és segítenek az adminisztárció visszaállításában, és munkájának megszervezésében.

Az Eufrátesztől keletre lévő olajmezők is Damaszkusz KIZÁRÓLAGOS ellenőrzése alá fognak kerülni.

Qamishli és Cobani térségek később kerülnek majd sorra, legvégül pedig Afrinról fognak megállapodni.

Szocsiban ma megkezdődött a kétnapos Szíria – konferencia. Immáron a tizedik forduló. Úgy fest a dolog, hogy a fő épintettek (Oroszország, Irán, Törökország és a szíriai “arra jogosultak”) mintha felejtősre vették volna az eddigi fő traccshelyszínt, a kazah fővárost, Almatit.

A szír kormányerők afféle “utómunkálatokat” végeznek a délnyugati csücsök Izraellel határos vidékén. Komoly kockázatokkal jár a dolog.

Néhány helyen – ahol van a közelben valami bombatölcsér – a dögletes bűzt már nehezen viselő katonák összehordják a martalóchullákat, és gyorsan földet túrnak rájuk.

Az orosz békefenntartó erők nyitottak egy humanitárius folyosót a hadsereg által elenőrzöttidlibi Abu – Duhur irányába. Ezen aztán a latorrezervátumban élő civilek áradata indult meg a martalócuralom alatt lévő térségekből. Valamit megsejthettek.

Az Amnesty International brit jogvédői ma petícióban foglalták össze a Szíriában általuk tapasztaltakat. Az USA által gardírozott nemzetközi koalíció munkálkodását vették górcső alá. A tapasztaltak sokkolták őket. “Ez maga a pokol! Itt csecsemőket, gyerekeket gyilkoltak halomra! Az utóbbi néhány évtizedben ilyen borzalmakat katonai konfliktusövezetben nem lehetett tapasztalni!”

Forrás: news-front.info