3.6 C
Budapest
2022. december. 4. vasárnap

Száz amerikai katona megy Irakba az IÁ ellen

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Forrás: MTI

Az amerikai különleges erők Irakba küldendő egysége mintegy száz főből áll majd – mondta szerdán az Iszlám Állam (IÁ) ellen harcoló koalíció szóvivője.

Száz amerikai katona megy Irakba az IÁ ellen

Az Iszlám Állam elleni küzdelem segítésére Irakba vezényelt egység létszáma valószínűleg száz, de lehet, hogy kevesebb lesz – jelezte Steve Warren ezredes Bagdadban. Hozzáfűzte: nem valamiféle nagyobb szárazföldi erőről van szó, a katonai egységnek csupán egy kisebb része végez majd kommandós, azaz támadó műveleteket, nagyobb része inkább kisegítő személyzetként tevékenykedik majd.

A hadműveletekben résztvevők “sebészi pontossággal” fognak végrehajtani “rendkívül korlátozott” akciókat “különösen jól meghatározott” célpontok ellen – mondta az ezredes.

Ashton Carter amerikai védelmi miniszter kedden egy képviselőházi bizottságban rendezett meghallgatáson jelentette be, hogy Washington kész erősítést küldeni a Szíria északi részén szolgáló különleges erőinek, a tanácsadói feladatokkal megbízott mintegy ötven katonájának, ezen kívül pedig különleges kiképzésű egységet tervez Irakba telepíteni, hogy segítse az iraki erőket és a kurd önvédelmi erőket az Iszlám Állam elleni küzdelemben. Ez utóbbinak az lesz az elsődleges feladata, hogy támadásokat szervezzen, túszokat szabadítson ki, hírszerzési adatokat gyűjtsön és foglyul ejtse az Iszlám Állam vezető embereit. Ezekkel az akciókkal az amerikai különleges erőknek ez az egysége “ösztönözni” akarja a helyi erőket a dzsihadisták elleni küzdelemben.

Steve Warren hangsúlyozta, hogy az új egység telepítéséről Washington hetek óta tárgyal Haider al-Abádi iraki miniszterelnökkel. Hozzátette: Carter keddi bejelentése után Abádi közleményt adott ki, amelyben leszögezte: mindenfajta amerikai hadműveletet csak az iraki kormánnyal egyeztetve szabad végrehajtani. A kormányfő – anélkül, hogy elutasította volna az amerikai kezdeményezést – leszögezte: “Nincs szükség külföldi harcoló erőkre iraki területen”.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Oroszország kibertámadásokkal koordinálja az ukrajnai rakétázást: NATO-tagokat is veszélyeztethet ezzel – figyelmeztet a Microsoft

Katonai elemzők szerint az oroszok számára egy halvány esélyt jelent még az ukrán polgári infrastruktúra bombázásán kívül, hogy...

Figyelem! Győri rendőreink a lakosság segítségét kérik a képen látható gyermek megtalálása ügyében! – Oszd meg!

Győri nyomozóink a lakosság segítségét kérik az ismeretlen helyen tartózkodó gyermek megtalálásához. A Győri Rendőrkapitányság 08010-157/505/2022. körözési számon eljárást...

Magyarországra nem vonatkozik az EU-s kőolajársapka

Magyarország mentességet kapott a kőolaj árkorlátjára. Az Európai Tanács pénteki döntése szerint plafont határoznak meg az orosz kőolaj...

Ma este két romatikus film, Richard Gere és Kevin Kostner főszerepléseivel: Micsoda nő!; Üzenet a palackban; – videók

Nap mint nap filmek! Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégente 2 filmet, más és más...