Ezzel szemben nap mint nap azt olvassák a hírekben, hogy ez a képviselő verekedett, az a képviselő üldözte a miniszterelnököt autóval, emez így szidalmaz, amaz úgy szentségel..

Emberek, képviselő urak! Maguk hogy nevelik a gyermekeiket? Kedves Hadházy Úr! Ön így neveli saját gyermekeit, hogy neki kell menni a rendőröknek? .. Aztán ha betörnek a lakásába, kit hív fel előszőr? .. Vagy ha netán ellopnák az autóját, kitől várna azonnali – és érdemi segítséget?

Ez botrány! Ez így nem mehet tovább!

Rendőrökkel dulakodtak Hadházyék, nyomoz az ügyészség!

Eljárást indított Hadházy Ákosék karmelita kolostornál történt kordonbontásával összefüggésben az ügyészség

– tudta meg a Magyar Nemzet.

Az ügyben hivatalos személy elleni erőszak gyanújával tettek feljelentést, miután a független országgyűlési képviselő és társai összetűzésbe kerültek a rendőrökkel.

Már a hatóság is vizsgálatot indított Hadházy Ákos és a momentumos politikusok április elején a karmelita kolostornál történt balhéja miatt.

A történtek előzménye, hogy a momentumos politikusok először március 14-én álltak neki az építési területet védő kordonok lebontásának. Az akcióban részt vevő Hadházy Ákos Facebook-oldalán megosztott bejegyzésből akkor az is kiderült, hogy az ellenzéki politikusok egy plakátot ragasztottak fel a karmelita kolostor épületére, amelyen hét pontban foglalták össze a Magyarország megújítására vonatkozó elképzeléseiket.

Április 5-én aztán ismét a karmelita kolostor bejáratát őrző kordont akarta lebontani a Momentum néhány politikusa és Hadházy. Miután a rendőrök elkezdték visszaépíteni a kordont, Hadházy Ákos váratlanul nekivetette magát a kordonnak, majd dulakodásba keveredett a rendőrökkel. Az „akcióhoz” a momentumos Gelencsér Ferenc és Tóth Endre is csatlakozott.

Az eset után Tényi István tett feljelentést hivatalos személy elleni erőszak gyanújával. Lapunk megkeresésére a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) azt válaszolta, hogy a feljelentés alapján az alárendeltségébe tartozó

Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség nyomozást rendelt el,  ám ennél bővebb tájékoztatást nem kívántak adni.

Hétfőn is tüntettek, több eljárást indított a hatóság

Megjegyzendő, hogy az ellenzéki képviselők és több tüntető pár nappal ezelőtt is konfliktusba keveredtek a rendőrökkel. Ahogy arról a Magyar Nemzet beszámolt, hétfő reggel volt egy törvénytelen, míg aznap délután egy bejelentett, jogszerű gyűlés a Belügyminisztérium előtt, amelynek befejezése után többen a karmelita kolostorhoz vonultak, ahol újabb, be nem jelentett gyűlést tartottak. A szervezők ellen gyülekezési joggal visszaélés miatt indult szabálysértési eljárás.

A rendőrség tájékoztatása szerint a kolostornál összegyűlt demonstrálók közül „többen erővágóval, más eszközökkel és testi erővel szándékosan megrongáltak több kerítéselemet”. Az eset kapcsán a Budapesti Rendőr-főkapitányság rongálás vétség elkövetése miatt indított büntetőeljárást.

A rendőség hangsúlyozta azt is, hogy amikor a be nem jelentett gyűlés agresszíven fellépő résztvevői a kordon feldöntésével már a rendőrök testi épségét veszélyeztették, az egyenruhások könnygázt alkalmaztak.

A rendőrség – a rendelkezésre álló adatokat értékelve – az április 24-i események miatt hivatalos személy elleni erőszak gyanújával feljelentést készül tenni a Központi Nyomozó Főügyészségen

– tették hozzá.

A helyszíni felvételek szerint a kordon feldöntésében országgyűlési képviselők is részt vettek, soraikban Hadházy Ákossal. Amennyiben ellenük is fennáll a megalapozott gyanú, akkor a legfőbb ügyésznek kell kérnie a mentelmi joguk felfüggesztését az Országgyűléstől.

Borítókép: Kordonbontás a karmelita kolostornál (Fotó: AFP)

Cím és 1-3 bekezdés

Forrás nyomán

Hirmagazin.eu