15.7 C
Budapest
2023. szeptember. 24. vasárnap

Saját gyermekeinket alapvetően arra neveljük, és azt várjuk tőlük, hogy szeressék a köz dolgozóit és tiszteljék a náluk idősebbeket!

Dátum:

Megosztás:

Ezzel szemben nap mint nap azt olvassák a hírekben, hogy ez a képviselő verekedett, az a képviselő üldözte a miniszterelnököt autóval, emez így szidalmaz, amaz úgy szentségel..

Emberek, képviselő urak! Maguk hogy nevelik a gyermekeiket? Kedves Hadházy Úr! Ön így neveli saját gyermekeit, hogy neki kell menni a rendőröknek? .. Aztán ha betörnek a lakásába, kit hív fel előszőr? .. Vagy ha netán ellopnák az autóját, kitől várna azonnali – és érdemi segítséget?

Ez botrány! Ez így nem mehet tovább!

Rendőrökkel dulakodtak Hadházyék, nyomoz az ügyészség!

Eljárást indított Hadházy Ákosék karmelita kolostornál történt kordonbontásával összefüggésben az ügyészség

– tudta meg a Magyar Nemzet.

Az ügyben hivatalos személy elleni erőszak gyanújával tettek feljelentést, miután a független országgyűlési képviselő és társai összetűzésbe kerültek a rendőrökkel.

Már a hatóság is vizsgálatot indított Hadházy Ákos és a momentumos politikusok április elején a karmelita kolostornál történt balhéja miatt.

A történtek előzménye, hogy a momentumos politikusok először március 14-én álltak neki az építési területet védő kordonok lebontásának. Az akcióban részt vevő Hadházy Ákos Facebook-oldalán megosztott bejegyzésből akkor az is kiderült, hogy az ellenzéki politikusok egy plakátot ragasztottak fel a karmelita kolostor épületére, amelyen hét pontban foglalták össze a Magyarország megújítására vonatkozó elképzeléseiket.

Április 5-én aztán ismét a karmelita kolostor bejáratát őrző kordont akarta lebontani a Momentum néhány politikusa és Hadházy. Miután a rendőrök elkezdték visszaépíteni a kordont, Hadházy Ákos váratlanul nekivetette magát a kordonnak, majd dulakodásba keveredett a rendőrökkel. Az „akcióhoz” a momentumos Gelencsér Ferenc és Tóth Endre is csatlakozott.

Az eset után Tényi István tett feljelentést hivatalos személy elleni erőszak gyanújával. Lapunk megkeresésére a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) azt válaszolta, hogy a feljelentés alapján az alárendeltségébe tartozó

Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség nyomozást rendelt el,  ám ennél bővebb tájékoztatást nem kívántak adni.

Hétfőn is tüntettek, több eljárást indított a hatóság

Megjegyzendő, hogy az ellenzéki képviselők és több tüntető pár nappal ezelőtt is konfliktusba keveredtek a rendőrökkel. Ahogy arról a Magyar Nemzet beszámolt, hétfő reggel volt egy törvénytelen, míg aznap délután egy bejelentett, jogszerű gyűlés a Belügyminisztérium előtt, amelynek befejezése után többen a karmelita kolostorhoz vonultak, ahol újabb, be nem jelentett gyűlést tartottak. A szervezők ellen gyülekezési joggal visszaélés miatt indult szabálysértési eljárás.

A rendőrség tájékoztatása szerint a kolostornál összegyűlt demonstrálók közül „többen erővágóval, más eszközökkel és testi erővel szándékosan megrongáltak több kerítéselemet”. Az eset kapcsán a Budapesti Rendőr-főkapitányság rongálás vétség elkövetése miatt indított büntetőeljárást.

A rendőség hangsúlyozta azt is, hogy amikor a be nem jelentett gyűlés agresszíven fellépő résztvevői a kordon feldöntésével már a rendőrök testi épségét veszélyeztették, az egyenruhások könnygázt alkalmaztak.

A rendőrség – a rendelkezésre álló adatokat értékelve – az április 24-i események miatt hivatalos személy elleni erőszak gyanújával feljelentést készül tenni a Központi Nyomozó Főügyészségen

– tették hozzá.

A helyszíni felvételek szerint a kordon feldöntésében országgyűlési képviselők is részt vettek, soraikban Hadházy Ákossal. Amennyiben ellenük is fennáll a megalapozott gyanú, akkor a legfőbb ügyésznek kell kérnie a mentelmi joguk felfüggesztését az Országgyűléstől.

Borítókép: Kordonbontás a karmelita kolostornál (Fotó: AFP)

Cím és 1-3 bekezdés

Forrás nyomán

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Matthew McConaughey – Gyilkos Joe (Killer Joe), amerikai thriller – videó (18+)

Chris-re, a huszonkét éves drogdílerre rájár a rúd. Ám a dolgok rosszról még rosszabbra fordulnak, mikor alkalmazza a...

Jennifer Love Hewitt – Ügyféllista (The Client List) – videó

Samantha Horton egy texasi kisvárosban él a családjával. Az egykori szépségkirálynő hajdan szebb napokat látott, most viszont nehéz...

Üzent Zelenszkij a lengyeleknek: Vagy minket támogattok, vagy az oroszokat

Az ukrán elnök szerint, aki nem támogatja őket, Oroszországnak segít. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Kanadába látogatott, ahol Justin Trudeau...

Angliában a migránsokat legalább háromcsillagos szállodákban kell elhelyezni

A belügyminisztérium által kiadott közlemény szerint mivel a lakhatásuk költsége napi 8 millió fontra emelkedett, így ez a...