6.6 C
Budapest
2022. december. 5. hétfő

Rejtélyes betegség gyötör több száz kutyát az Egyesült Királyságban

Dátum:

Megosztás:

A beteg kutyák mindannyian a régió strandjain jártak, de a parti hatóságok szerint “semmi szokatlant” nem találtak.

A brit Kelet-Yorkshire-i kutyatulajdonosok között kisebb pánik tört ki, miután kedvenceik megbetegedtek nem sokkal azt követően, hogy a régió tengerpartján sétáltak, annak ellenére, hogy a hatóságok a közelmúltbeli ellenőrzések során nem találtak “közvetlen kapcsolatot” a terület és a betegségek között.

A térség állatorvosai azt állítják, hogy súlyos hányás és hasmenés eseteit látták azoknál a kutyáknál, akik nemrégiben az északkeleti partvidéken jártak. A Yorkshire Coast Pet Care egy Facebook-bejegyzésben arról számolt be, hogy “elárasztották” őket a rejtélyes betegségben szenvedő kutyák, és sürgette a hatóságokat, hogy vizsgálják ki a helyzetet.

Az első esetek azonosítása óta a brit média arról számolt be, hogy több száz kutya érintett, és az első közösségi média posztra több mint 1500 válasz érkezett.

Még több külföldi hír

Cath Baggins, egy kutyatulajdonos elmondta, hogy cocker spániel kölyökkutyájának hat napot kellett az állatorvosnál töltenie, miután Bridlington környékén sétálni ment. Más állattulajdonosok hasonló problémákról számoltak be Whitby, Robin Hood’s Bay, South Gare és South Beach településekről, és azt javasolják a kutyasétáltatóknak, hogy ne látogassanak el a tengerpartra, amíg a betegség forrását nem azonosítják.

A Környezetvédelmi, Élelmiszerügyi és Vidékügyi Minisztérium (DEFRA) megerősítette, hogy tárgyalásokat folytat az Állat- és Növényegészségügyi Ügynökséggel a jelentések miatt. A East Riding of Yorkshire-i Tanács part menti szolgálatai azonban azt állítják, hogy a partvidék ellenőrzése során “semmi szokatlant” nem találtak.

Arra utalva, hogy a helyzet szélesebb körben elterjedt lehet, a helyi tanács azt állította, hogy a régióban máshol is megbetegedtek háziállatok annak ellenére, hogy nem látogatták a strandokat, és azt állította, hogy ez “általános betegség lehet a kutyák körében”.

Még több külföldi hír

“A helyi állatorvosi rendelőkből érkező jelentések alapján a kutyák körében észlelt megbetegedések és az elvégzett vizsgálatok nem mutattak közvetlen kapcsolatot a strandok használatával” – mondta Kirsty Salisbury, a tanács tengerparti szolgáltatásokért felelős főigazgatója.

ma

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Orbán Viktor Miniszterelnökünk tegnap így köszöntötte fel a magyarokat: Áldott adventet kívánok! ..

Áldott adventet kívánok! - írta Orbán Viktor miniszterelnök hivatalos Facebook-oldalán.  

2022-es katari FIFA-vikágbajnokság – események, összefoglaló

Itt tudod áttekinteni, mi történt ediig, és mi következik ezután! Google Hirmagazin.eu

Vészjósló az oroszok válasza az EU-s olajársapkára

Oroszország csak olyan országoknak fog kőolajat eladni, amelyek piaci körülmények között működnek együtt vele. Oroszország csak olyan országoknak fog...

Legfontosabb bűnügyi-, baleseti hírek – összefoglaló

Ismét eltűnt két gyermek, Harkály Beáta Alexandra és Horváth Szilveszter. Aki látta őket, hívja a 112-t, vagy bármelyik...