0.4 C
Budapest
2023. november. 30. csütörtök

Rájöttek, hogyan nyerhetnek a lottón, és milliomosok lettek. Két nyugdíjas különleges története!

Dátum:

Megosztás:

Sokan lottóznak abban reményében, hogy egyszer egy szép napon megütik a főnyereményt, és pillantok alatt megoldódik minden probléma az életükben.

Azonban nagyon kevés embernek van olyan szerencséje, mint Jerry és Marge Selbee-nek. Az amerikai házaspár annak köszönheti, hogy milliárdokat nyert, hogy rájöttek, hogyan játszhatják ki a lottószámokat.

Jerry évekkel ezelőtt matematika tanár volt, így volt már némi gyakorlata a számok világában. Amikor meglátta a Winfall nevű újfajta lottócédulát, azonnal tudta, hogy milyen logikán alapszik az egész. 5 perc alatt fejben számolta ki, hogy hogyan tudnak nyerni száz százalékosan Michigan állam legújabb lottójátékán.

A férfi egy kis vegyes üzletben vette észre az új lottójátékot, és mivel mindig jó volt a számokban, egyből rájött, hogy mi hibádzik a lottóban. A 49 számból hatot kellett eltalálni ahhoz, hogy megnyerje a minimum két millió dollárt. A játék egyedisége a “roll back”-ben, vagyis a visszaosztásban rejlett. Ha senki sem nyerte meg a jackpotot, és az elérte az ötmillió dollárt, a főnyeremény összegét a következő húzásnál szétosztották az 5-ös, 4-es, 3-as és 2-es találatok között. Így azok a szokásos nyeremény sokszorosát fizették.

Jerry rájött, hogy ha sok szelvényt vesz, biztosan lesz annyi nyertes köztük, hogy a visszaosztás alkalmával több pénzt nyerjen, mint amennyit eredetileg a szelvényekre költött. Gyorsan letesztelte az elméletét és nyert, majd elkezdtek élesben is játszani.

Amikor bejelentette a lottótársaság, hogy visszahúzás lesz, titokban elutazott a 75 km-re található városba, és 2200 dollárra 1 dolláros szelvényeket vett. Szép kis összeget nyert, azonban rájött, hogy túl kevés szelvényt vásárolt, ezért következő alkalommal már 3400 dollárt áldozott fel. A következő körben már nyolcezer darabot vett, és 15 700 dollárt nyert.

Pár év múlva már hivatásszerűen lottózott, Jerry és felesége Marge, ez idő alatt több millió dollárra tettek szert.

Pár hónappal később egy külön céget alapítottak, hogy családtagjaikkal és barátaikkal együtt lottózzanak. A GS Investment Strategies LLC nevű cégnek 2005 tavaszára már 25 tagja volt, volt köztük rendőr, ügyvéd, könyvelő és bankigazgató is.

Sokan csalónak titulálták őket, és már rendőrségi nyomozás is indult ellenük, azonban a két nyugdíjas teljesen legálisan játszott. A “bűnük” csupán az volt, hogy rájöttek, miként kell nyerni a lottón.

A sikeres lottózás csak azért fuccsolt be, mert bevonták ezt a típusú lottót, és többet nem tudtak játszani.

A rengeteg pénzt, amit nyertek arra használták, hogy felújítsák az otthonukat a maradékból pedig segítették 6 gyereküket, 14 unokájukat, és 10 dédunokájukat.

 

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

PET-palack visszaváltás: Nemcsak lehetséges, kötelező is!

BUDAPEST (2023. november 29.) – Jövő év elejétől kötelező PET-palack visszaváltás lép életbe Magyarországon, ami talán érdemben hozzájárulhat...

Megszabadulna fölösleges kilóitól?

Fogyjon velünk lemondások nélkül! A lakosság nagy része küzd súlyfelesleggel, ami egyrészt esztétikai probléma, de sokkal inkább egészségügyi, hisz súlyos...

Álmodozó kényelem – útmutató a stílusos és kényelmes pizsamák kiválasztásához nők számára

Az alvás minőségének javítása érdekében ügyelj arra, hogy a hálószobában ne csak friss levegő legyen. Igaz, hogy az...

Válságban van Kulcsár Edina és G.w.M házassága? Árulkodó mondatok a szépségkirálynőtől…

Kulcsár Edina nemrég bejelentette, hogy ezentúl csak azok láthatnak bele a családi életükbe, akik előfizetnek rá. Nos, vannak akik bizony...