25 C
Budapest
2024. április. 15. hétfő
HomeFőhírekGazdaságPénzt ad a kormány a rezsi miatt nehéz helyzetbe került kisvállalkozóknak, megjelent...

Pénzt ad a kormány a rezsi miatt nehéz helyzetbe került kisvállalkozóknak, megjelent a rendelet

A mikro, kis- és középvállalkozások energiatakarékossági pályázati támogatását biztosítja egy most megjelent kormányhatározat, amely nagyobb részt működési költségeket, kisebb részt energiahatékonyságot javító beruházásokat finanszíroz.

A Magyar Közlöny csütörtöki számában megjelent, az energiaintenzív vállalatok támogatásáról szóló kormányhatározat szerint a támogatási összeg jelentős: 100 milliárd forintos keret nyílik igy meg, és a támogatás vissza nem téritendő.

A legfrissebb hírek itt!

A címe általában szól vállalatokról, de a szöveg konkrétan a feldolgozóipari mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv-k) támogatását nevezi meg célként az energiaár-emelkedések hatásának mérséklése érdekében.

Ez olyan magánvállalkozásokat jelent, amelyek dolgozói létszáma legfeljebb 250 fő, éves nettó árbevételük nem több 50, avagy mérlegfőösszegük 43 millió eurónak megfelelő forintösszegnél.

pályázati lebonyolítás Palkovics László technológiai és ipari miniszter, a pénz előteremtése Varga Mihály pénzügyminiszter feladata. Neki a kkv-k működési költségeinek finanszírozása érdekében legfeljebb 75 milliárd forint, a kkv-k energiahatékonysági beruházási programjában meghatározott mértékű önerő biztosítása érdekében pedig legfeljebb 25 milliárd forint forrásról kell gondoskodnia.

A támogatás igénylése két szakaszban történik. A folyamat 2022. október 20-tól regisztrációval indul. A kérelmeket a sikeres regisztrációt és a jogosultság megállapítását követően, 2022. december 26-ig lehet majd benyújtani.

A pályázati dokumentáció szombattól érhető el a www.energiatamogatas2022.hu oldalon.

blikk nyomán

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

Hasonló hírek

weblap4u banner
Pannon Work