-0.3 C
Budapest
2023. február. 5. vasárnap

Pécsi Ildikó titkos végrendelete: vajon kire hagyta a vagyonát a színésznő?

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Gödöllő – Pécsi Ildikó hatalmas szíve, de határozottsága, igazságérzete, józan előrelátása is közismert volt. A Blikk megtudta: már korábban letétbe helyezte végrendeletét, amit az elmúlt években többször is megváltoztatott.

Pedig nem kellett volna hivatalosan végrendelkeznie a szombaton hajnalban elhunyt Kossuth- és Jászai-díjas színművésznőnek, amennyiben minden vagyonát kizárólag a fiának szánja. Vajon kik lehetnek azok a szerettei, barátai, esetleg kollégái, akiknek akár egy kedves tárgyával, esetleg anyagi javakkal, vagy nagy értékű ingatlannal akarta meghálálni a gondoskodást, vagy éppen bebiztosítani jövőjüket?

– Öt éve gyakran szóba került közöttünk, hogy végrendeletet írt Ildikó, sőt többször meg is változtatta azt – erősítette meg a Blikk információját L. Péterfi Csaba, a művésznő fogadott fia és legközelebbi bizalmasa, aki azt is elárulta lapunknak, hogy kifejezett kérésére ő maga nincs az örökösök között.

– Én sokkal többet kaptam tőle az elmúlt húsz évben, amit nem lehet anyagi javakban mérni. Kifejezett kérésemre, remélem semmilyen szinten nem is vagyok megemlítve a végakaratban. Úgy gondolom, hogy az örökség a családtagokat, az első számú leszármazottat, a vérszerinti fiát, Szűcs Csabát illeti meg. Rengeteget beszélt nekem Ildikó a végakaratáról, azt is elárulta, hogy kinek mit szeretett volna adni. Folyamatosan változtatta az iratban foglaltakat az elmúlt öt évben, ám a végakarata tartalmáról nem nyilatkozhatok – szögezte le a Blikknek a gyászoló barát.

Dr. Magyar György, a néhai házaspár ügyvédje, jogásza és vagyonkezelője őrzi a nyáron elhunyt Szűcs Lajos olimpiai bajnok labdarúgó végakaratát is, aminek a hagyatéki eljárása már elindult. Pécsi Ildikó is rá bízta végakaratát.

– A halál esetére szóló rendelkezést ahogyan korábban Pécsi Ildikó, férje is irodánkra bízta. Külön-külön rendelkeztek – kezdi Dr. Magyar György, aki családi barátként is gyászolja a művésznőt.

– Az én lelkemnek is nagyon fáj mindkettőjük elvesztése. Amikor Ildikó bejött ügyeit intézni hozzánk, derű és jókedv lengte körül, verseket szavalt mosolygott. Hozta a fogyókúrás könyvét, a jogi tanácsokért cserébe diétás tanácsokkal látott el. Amikor férje beteg lett, mintha elillant volna belőle minden öröm – árulta el az család ügyvédje.

– Amennyiben nincs az elhunytnak végrendelete, a törvényes öröklés rendje szerint minden ingó és ingatlan vagyona az egyenesági leszármazottját illeti meg. Mivel itt a házastárs néhány hónappal korábban meghalt, haláleseti rendelkezés nélkül kizárólag Pécsi Ildikó egyetlen fia örökölt volna. Általánosságban a köteles részből csak akkor hagyható ki az egyenesági leszármazott, ha az érdemtelensége bizonyítható, vagy az örökhagyó már életében odaadta a neki járó részt. A végrendelkező bárkit megjelölhet örökösként, például unokát, ápolót, munkatársát, akár a takarítónőjét, vagy más hozzátartozót, barátot is – magyarázza az ügyvéd. A hagyatéki eljárás első lépésében számba veszik az elhunyt javait, ingó és ingatlan vagyonát, bankszámláit, ami szétosztásra kerülhet. A végrendelet tartalmát ezek után az iratban megjelölt örökösökkel a hagyatéki eljárást végző közjegyző ismerteti – tette hozzá Magyar György.

blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Visszavágott a Ferencváros a Bietigheimnak, és továbbjutott a BL-ben

Továbbjutott a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportköréből a Ferencváros, miután nagyon fontos találkozón begyűjtötte a két pontot a...

Elütött egy embert a metró, nem járt az M2-es

Deák Ferenc tér és a Déli pályaudvar között a baleset miatt pótlóbusz közlekedett. Az Infostart úgy tudja, hogy a...

Örökre eltűnhet az útlevél az életünkből

A biometrikus azonosításé lehet a jövő a papír alapú útlevelek helyett. A technológia és az adatbiztonság fejlődése révén ma...

41 centimétert billent meg a Balaton – fotók

A viharos szél "halmozta fel" a tó vizét az egyik oldalon. Az Időkép vette észre az Országos Vízjelző Szolgálat adataiban,...