14.4 C
Budapest
2022. május. 24. kedd

Parragh László elárulta, ki a legtehetségesebb vállalkozó, Mészáros Lőrincről pedig ezt gondolja

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a béremelésekről, a magyar gazdaság várható jövőjéről, az Audi-sztrájkról és számos más kérdésről adott nagy interjút, amelyben olyan kérdésekre is válaszolt, mint például, hogy mi a véleménye Mészáros Lőrincről, a leggazdagabb magyarról.

Parragh László a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az Azonnalinak adott nagy interjújából sok más mellett kiderül például, hogy:

Az Audi-sztrájkban kiharcolt béremelés miatt a beszállítókra olyan terhek hárulhatnak, hogy a térségből többen jelezték Parraghnak, kénytelenek lesznek bezárni. Parragh úgy fogalmazott, ez ennek a rendszernek a mechanizmusa. Szerinte az Audi-sztrájk azért nem volt sikeres, mert vannak olyan jelek, hogy a beszállítókon csattan majd az ostor – bár konkrétumokat nem akart elárulni az iparkamarai vezető.

Parragh szerint kell ugyan emelni a béreket, de ennek két feltétele van: az egyik, hogy az állam lemond a járulékbevétel egy részéről, a másik, hogy a termelékenység nő. Ha ezek nem valósulnak meg, a rendszer felborul. Ha duplájára emelkednének a bérek, bedőlne két év alatt minden.

Parragh némi kritikát fogalmazott meg Varga Mihály pénzügyminiszterrel szemben, mert szerinte az állam nem ment elébe az össz gazdasági folyamatoknak járulékcsökkentésekkel. A reálbérek nagy ütemben nőttek, viszont romlott a külkereskedelmi mérleg, és ennek Parragh szerint két-három év múlva megfizetjük majd az árát. Mint hozzátette, nem tartja megfelelőnek a bérmegállapodást sem.

A versenytárs

A térségben Parragh Romániát nevezte meg, mint Magyarország legnagyobb vetélytársát. Egész pontosan így fogalmazott az Azonnali.hu kérdésére:

„Szégyenletes, de lassacskán Románia.”

Munkaerőpiac

munkaerő piaci kérdések kapcsán Parragh azt mondta, egyetért a túlóratörvénnyel, de nem tartja jól előkészítettnek és néhány pontján kellően átgondoltnak.

Arról, hogy honnan lehetne a magyar munkaerő piacra embereket szerezni, Parragh az ukrán vendégmunkásokat említette – mindegy, hogy ukránok, vagy kárpátaljai magyarok, általánosságban pedig azt mondta:

„Keresztény gyökerű és fehér bőrű munkaerő pótlást keresünk. Lehet, ez egyszerűsítés, sokat is szidtak emiatt a mondat miatt.”

Arra nem volt válasza Parraghnak, honnan szerezzen Magyarország ilyen embereket, akik kulturálisan is illeszkednek hozzánk.

Orbán Viktor

A portál Orbán Viktor magánrepülőzéséről is kérdezte Parraghot, aki így válaszolt:

„Ezt tételesen meg kéne vizsgálni, de ehhez kevés információval rendelkezünk. De tegyük fel, hogy magángéppel járok, és elviszek magammal akárkit. Ez mennyiben különbözik attól, mintha autóval elviszem a sarokig?

Szerintem ilyen értelemben a magyar közvélemény prűd” – mondta Parragh, hozzátéve: Európában nem nagyon van olyan kormány, aminek nincsen saját kormánygépe.

A legtehetségesebb vállalkozó és Mészáros Lőrinc

A nagy interjúból az is kiderült, hogy Csányi Sándort tartja az ország legtehetségesebb vállalkozójának, Mészáros Lőrincről pedig ezt gondolja:

„Nekem ez nem dolgom, nem ismerem őt. De a piacon az a hír járja róla, hogy ami munkát elvállal, azt megcsinálja, az adót befizeti, az alvállalkozóit kifizeti, és körülveszi magát az adott területen profi szakemberekkel.”

Forrás: Blikk.hu

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner

Kapcsolódó hírek

Nyár közepére akár a 800 forintot is elérheti a kenyér ára

Brutális drágulás várható, miután a gabora ára megduplázott az ukrán-orosz háború miatt. Az orosz-ukrán háború miatt jelenleg 15-20 millió...

Zelenszkij olyan utasítást adott ki a világnak, amit eddig még senki nem mert megtenni! Az USA és az EU foglalja le minden olyan országnak...

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy globális tervet szorgalmaz az országa háború utáni újjáépítésének támogatására. Továbbá arra kérte a nemzetközi...

Tóth Gabi szerint az anyukák nyolcvan százaléka nyomkodja a telefonját.. – Szólj hozzá!

Tóth Gabi szerint játszótéri anyukák többsége nem figyel a gyerekére Tóth Gabi elszomorodva tapasztalja, hogy a játszótéren a szülők...

“Megszakadt a szívem, de még fel sem fogtam, hogy a fiam nem jön haza többé”- a mentősöktől tudták meg a fiatal kenus szülei, hogy...

A mentősöktől tudták meg a szülők, hogy 19 éves fiúk az Inárcsnál történt baleset áldozata. Csanki Márk az...