15 C
Budapest
2024. március. 3. vasárnap

Pápai áldás: ez vár azokra a magyar gyermekekre, akiket megölelt a szentatya..

Dátum:

Megosztás:

Ferenc pápa több gyermeket is megáldott magyarországi látogatása során.

Az egyik megható jelenetről Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke is beszámolt közösségi oldalán.

02-03 o papa kisfiuA kis Zsombort a Rózsák terén lévő templomban áldotta meg Ferenc pápa

A legfrissebb hírek itt!

„Különleges áldás, hogy a templomba kerekesszéken érkező Ferenc pápa éppen az evangélikus kollégium egy nevelőtanárának gyermekét, Zsombort vette kézbe, és áldás keretében puszit nyomott a homlokára” – írja Fabiny.

A különleges jelenet szombaton, a Rózsák terén lévő templomban játszódott le. De vajon milyen jelentőségű egy pápai áldás?

– Ha a pápa áld meg valakit, az bizony egy unikális dolog, de nem hiszem, hogy egyik áldás értékesebb, vagy Isten számára kedvesebb lenne, mint a másik. Minőségileg nincs különbség, de pápából csak egy van – vélekedett Fabiny. – Ferenc pápa nemcsak megáldotta, de meg is csókolta a gyermeket. Maga a csók egy bensőséges, szeretetteljes jelenség, amivel a bizalmat juttathatjuk kifejezésre. A kisfiú édesapja egyébként a közelben volt szolgálatban, a főnöke engedte el, hogy megnézhesse a pápát, gyakorlatilag munkából jött. A helyszínen az egész család együtt volt, és noha eredetileg azt remélték, hogy hátha megláthatják a pápát, végül sokkal többet kaptak. A jelenet teljesen spontán volt – tette hozzá.

02-03 o papa gyerek rózsák tereEgy másik apróság homlokára a Pázmány Péter Katolikus Egyetemnél nyomott egy csókot a szentatya / Fotó: RTL

Az áldás maga nem egy mágikus, sokkal inkább bibliai eredetű dolog.

– A gyűlölködés, a verekedés mind ökölbe szorított, görcsös kézzel történik, viszont az áldáskor a tenyér kinyílik, kisimul. Nagyon ügyelnek arra, hogy a pápa ne kerüljön váratlan helyzetbe.

Forrás nyomán

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Drámai NATO-bejelentés az ukránokról

Mircea Geoana NATO-főtitkár-helyettes szerint még nincs meg a pontos menetrendje annak, hogy Ukrajna miként csatlakozhatna a szövetséghez. Geoana hangsúlyozta,...

Azt mondták, ide most a színészek nem jöhetnek be, mert a színészeknek árt, ez egy amerikai film – mesélte Bodrogi gyula a főiskolás éveiről,...

Szinte nincs olyan korosztály Magyarországon, aki ne ismerné Bodrogi Gyulát, a legendának azonban nem indult zökkenőmentesen a karrierje. A Nemzet...

Kínos: Ausztria szinte csak Oroszországtól vásárol gázt + videó

– Ausztria ellátásában az orosz gáz aránya elérte a 98 százalékot. Az ügy meglehetősen kínos, mert a háború...