Ferenc pápa több gyermeket is megáldott magyarországi látogatása során.

Az egyik megható jelenetről Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke is beszámolt közösségi oldalán.

02-03 o papa kisfiuA kis Zsombort a Rózsák terén lévő templomban áldotta meg Ferenc pápa

A legfrissebb hírek itt!

„Különleges áldás, hogy a templomba kerekesszéken érkező Ferenc pápa éppen az evangélikus kollégium egy nevelőtanárának gyermekét, Zsombort vette kézbe, és áldás keretében puszit nyomott a homlokára” – írja Fabiny.

A különleges jelenet szombaton, a Rózsák terén lévő templomban játszódott le. De vajon milyen jelentőségű egy pápai áldás?

– Ha a pápa áld meg valakit, az bizony egy unikális dolog, de nem hiszem, hogy egyik áldás értékesebb, vagy Isten számára kedvesebb lenne, mint a másik. Minőségileg nincs különbség, de pápából csak egy van – vélekedett Fabiny. – Ferenc pápa nemcsak megáldotta, de meg is csókolta a gyermeket. Maga a csók egy bensőséges, szeretetteljes jelenség, amivel a bizalmat juttathatjuk kifejezésre. A kisfiú édesapja egyébként a közelben volt szolgálatban, a főnöke engedte el, hogy megnézhesse a pápát, gyakorlatilag munkából jött. A helyszínen az egész család együtt volt, és noha eredetileg azt remélték, hogy hátha megláthatják a pápát, végül sokkal többet kaptak. A jelenet teljesen spontán volt – tette hozzá.

02-03 o papa gyerek rózsák tereEgy másik apróság homlokára a Pázmány Péter Katolikus Egyetemnél nyomott egy csókot a szentatya / Fotó: RTL

Az áldás maga nem egy mágikus, sokkal inkább bibliai eredetű dolog.

– A gyűlölködés, a verekedés mind ökölbe szorított, görcsös kézzel történik, viszont az áldáskor a tenyér kinyílik, kisimul. Nagyon ügyelnek arra, hogy a pápa ne kerüljön váratlan helyzetbe.

Forrás nyomán

Hirmagazin.eu