Az idős apuka nehezményezi, hogy ki akarják zárni a temetésről. Sőt, úgy érzi, megfosztották attól, hogy illő módon búcsúzzon el gyermekétől.

Damu Roland december 27-re virradó éjjel, 47 éves korában koronavírus-fertőzésben elhunyt.

A színész halála után sem látszik csitulni a családi háború. Jelenleg a temetése miatt törtek fel újabb indulatok. A színész ugyanis állítólag Évát kérte meg arra, hogy a szülei és a testvérei kihagyásával helyezzék örök nyugalomra.

A Blikk információi szerint Roland édesapja, Damu Rudolf szerint nagyon valószínűtlen, hogy a fia kitiltotta őket a temetéséről.

„Gondoljunk bele, Roli covidos volt, nem lehetett látogatni csak úgy. Ráadásul Évával, a nővéremmel akkor még tartottam a kapcsolatot telefonon, hiszen én kértem meg, hogy legyen ott Roli mellett, ha szüksége lenne valamire. Éva soha egy szóval sem említette, hogy a fiam ilyen kijelentést tett, nem tudtuk, ő sem tudhatta, hogy ekkora a baj” – magyarázta a lapnak Damu Rudolf.

Az elhunyt színész temetését egyébként egyik barátja, Zsolt fogja megszervezni és a költségeket is a férfi fogja állni. Ezzel pedig igen csak megkönnyíti a család helyzetét.

A gyászoló apa elmondása szerint testvérével, Évával azért mérgesedett el a helyzet, annyira, hogy már a fia temetésén sem akarják látni, mert a történtekről értesítette a volt feleségét.

„Hát, felháborító, hogy nem tudom intézni a fiam temetését, mert aki intézi és a papírokat megkapta, nem áll szóba velem. Zsolt már beszélt a temetkezési vállalkozóval, gyönyörű szertartást szervezett volna, csodás márvány sírkövet, nekem is elküldte a fotót. De most úgy érzem, ellopták tőlem a fiam temetését! Évának a temetésre nem volt felhatalmazása. Csak arra, hogy a kórházzal tartsa a kapcsolatot. Ráadásul ki is tiltanak a szertartásról? Felháborító és mélységesen szomorú. Beszéltem jogásszal, tudom, hogy nem tilthatnak ki onnan hivatalosan, de ha nem sikerül visszavennem a szertartás szervezését, akkor nem megyek el a temetésre. Bár megszakad a szívem, hogy nem lehetek ott, nem akarom, hogy botrány legyen, ez méltatlan lenne hozzá ” – mondta könnyeivel küzdve Damu Roland apukája.

Forrás: Ripost / Hirmagazin.eu

Fotó: Bors