A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói elfogták azt a férfit, aki egymillió forintot rabolt Budapest II. kerületében. (2019. 05. 25., szo – 07:00, Budapesti Rendőr-főkapitányság)

A férfi még 2019. február 6-án éjfél után pár perccel ajtófeszítés módszerével bement egy Budapest II., Ördögárok utcai családi házba, az arcát egy maszkkal eltakarta, majd a hazaérkező tulajdonosra egy fegyverutánzatot fogott, és pénzt követelt tőle. A sértett a fenyegetés hatására egymillió forint készpénzt adott át a támadónak, aki ezt követően elmenekült a helyszínről.

A tettes május 13-án 15 óra körül ismét visszament a bűncselekmény helyszínére, és a kerítésen keresztül bemászott a ház udvarára, ahol újfent megvárta a tulajdonost. A támadó a korábbi rabláshoz hasonlóan a hazaérkező sértettet ismét megfenyegette és pénzt követelt tőle, aki ekkor már nem tett eleget a maszkos férfi követelésének, így a fegyveres férfi rövid szóváltást követően, értékszerzés nélkül távozott.

A nyomozók az eljárás során azonosították az elkövetőt, egy 38 éves ózdi férfit, és ellene elfogatóparancsot adtak ki.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Rablási Osztály nyomozói a Célkörözési Osztály, és a Terrorelhárítási Központ bevonásával 2019. május 24-én 15 óra 15 perckor Budapest VI. kerületében, a Király utcában elfogták az elkövetőt, majd lakásán kutatást tartottak. A nyomozók a férfi lakásán megtalálták a bűncselekménynél használt maszkot és gázpisztolyt is.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Rablási Osztályának nyomozói B. Krisztiánt fegyveresen elkövetett rablás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették. ​

a nyitókép illusztráció

police