21.1 C
Budapest
2024. május. 19. vasárnap
HomeFőhírekBelföldi hírekOrbán Viktor: A magyar baloldal örömét leli abban, ha a saját fajtájával...

Orbán Viktor: A magyar baloldal örömét leli abban, ha a saját fajtájával szemben az idegenekkel fog össze

Objektív, előítéletektől mentes értékelés készült Magyarországról, és nem igaz, hogy kapcsolatban állna Soros Györggyel, hiszen életében csak egyszer találkozott vele – ezt nyilatkozta Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke egy cseh lapnak.

A magyar kormány szerint azonban szinte kivétel nélkül olyan civil szervezetektől kért információkat Jourová a magyarországi helyzetről, amelyeket a Soros-hálózat támogat.

Az Európai Bizottság alelnöke visszautasította azokat a magyar bírálatokat, amelyek szerint a testület jogállamisági jelentésének Magyarországot érintő részét csak a magyar ellenzéki szervezetek információi alapján állították össze.

Vera Jurová pénteken egy cseh lapnak adott interjúban azt állította: a bizottság elsősorban a hivatalnokoktól, köztük a belügyi és az igazságügyi minisztériumtól, valamint az alkotmánybíróságtól kapott információkból és adatokból indult ki.

Az alelnök nem ért egyet Varga Judit igazságügyi miniszter azon értékelésével sem, hogy a jogállamisági jelentés magyar része nem objektív és a Magyarország-ellenes szervezetek anyagai alapján készült. Mint fogalmazott: „transzparensek vagyunk, és egy sor olyan, Magyarországon működő szervezetet szólítottunk meg, amelyeknek tekintélyük van, és ismerik a helyzetet.”

Jourová tagadja Soroshoz fűződő viszonyát

A valóság ezzel szemben az, hogy a jelentés magyar fejezetében az Európai Bizottság civil szervezetekre hivatkozik. Ezek közül közel egy tucat kapott az elmúlt években pénzügyi támogatást a Soros Györgyhöz kötődő Nyílt Társadalom Alapítványoktól.

Vera Jourová elutasította azt a magyar bírálatot is, miszerint szoros kapcsolatban áll Soros Györggyel. Az alelnök kijelentette, hogy nincs kapcsolatban Soros Györggyel, akivel egyszer, 2016-ban valóban találkozott.

Ezzel szemben az Origo már januárban közzétette azt a fotót, amelyet Vera Jourová 2017-ben posztolt az egyik közösségi oldalán. A fotón Soros György és fia, Alex fogják közre a bizottság mostani alelnökét, és a nyilvános uniós naptárban még legalább két személyes találkozót rögzítettek.

Ezenkívül az Origo csaknem húsz olyan találkozót listáz a nyilvános brüsszeli adatok alapján, amikor Jourová a Soros Györgyhöz köthető NGO-k lobbistáival tárgyalt.

Soros áll a nemzetközi támadások mögött

„Arról van szó, hogy Soros György megveszi a nyugat-európai politikusokat” – mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádióban. A miniszterelnök a nemzetközi támadások közös nevezőjének nevezte Soros Györgyöt.

„Pénzt akar keresni, befolyást akar növelni, és ezért embereket vesz meg. Ezek a parlamenti képviselők, de a bizottságban is. Ott ülnek azok az emberek, akik így vagy úgy, közvetlenül, vagy áttételeken keresztül – konferenciák, ösztöndíjak, megvan a korrumpálásnak a nyugat-európai, civilizált módja – ezek mind Soros György tenyeréből esznek.

Na ez a korrupció. Amíg Soros Györgynek ilyen befolyása van az unióban, ki kell mondanunk, hogy az unió korrupt. Majd ha Soros Györgyöt onnan kiteszik és ezt a befolyást megszüntetik, akkor mondhatjuk azt, hogy komoly lépést tettünk a korrupció elleni küzdelemben.”

Orbán Viktor úgy fogalmazott: a magyar baloldal örömét leli abban, ha a saját fajtájával szemben az idegenekkel fog össze, ez esetben a németekkel és a cseh Vera Jourová bizottsági alelnökkel.

hirado, M1

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work