-1.4 C
Budapest
2023. február. 6. hétfő

Operatív törzs: szó sincs a tömeges oltás elhalasztásáról

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Folyamatosan zajlik az oltás, 862 953 embert oltottak már be, közülük 279 727-en pedig már a második oltást is megkapták.

György István államtitkár az Operatív törzs sajtótájékoztatóján néhány dezinformációra hívta fel a figyelmet. Kijelentette: a heti oltási terv folyamatosan és akadálytalanul zajlik!

Jelenleg Magyarország a harmadik helyen áll Európában az átoltottság listán. Az SMS-alapú oltáskampány jelenleg szünetel egy adatszinkronizációs probléma miatt. Az érintettek később újabb értesítést fognak kapni a helyes időponttal.

Vagyis szó sincs a tömeges oltás elhalasztásáról! Ezek a tények:

  1. tegnap 77 ezer embert oltottak be
  2. a hétvégén 400 ezer embert oltanak
  3. csak az Astra Zeneca esetében történt technikai és adategyeztetési probléma, ez 74 ezer embert érint
Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár

Maruzsa Zoltán az Operatív törzs sajtótájékoztatóján
Fotó: M1 – YouTube

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár közölte: a középfokú iskolákban az érettségi vizsgákra való felkészítést továbbra is megtartják, ahogyan a szóbeli vizsgákat is.

Gál Kristóf az ORFK-szóvivője ismertette az elmúlt nap 261 személlyel szemben kellett a maszkviselés miatt intézkedniük. 436-an sértették meg a kijárási korlátozásokat.

Müller Cecília az Operatív törzs sajtótájékoztatóján

Müller Cecília az Operatív törzs sajtótájékoztatóján
Fotó: M1 – YouTube

Müller Cecília közölte: 6369 az új fertőzöttek száma. Elhunyt 143 többségében idős, krónikus beteg. 6867 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 677-en vannak lélegeztetőgépen. Folyamatosan zajlik az oltás, már 862 953 fő a beoltottak száma, közülük 279 727 fő már a második oltását is megkapta.

Erőteljes fertőzöttségi emelkedés tapasztalható világszerte. A vírus különböző variánsai nagy kihívást jelentenek. Sokkal erőteljesebb, és nagyobb számú fertőzést tud okozni a mutáns.

Kérte, hogy az oltópontokon is mindenki figyeljen oda a szabályok betartására. Továbbá, hogy mindenki figyeljen a maszkhasználatra, mindenhol kötelező a viselése.

A regisztrált idősek oltása rendeben zajlik, már 432 száz év feletti lakost oltottak be. 42 százalékra emelkedett az oltakozási kedv. A favipiravir járóbeteg-ellátásban is alkalmazható lesz.

ripost

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Kína: Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt léggömb

Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt kínai léggömb, amely azért tévedt ilyen messze a tervezett útvonalától, mert...

Lelőtték az amerikai légtérben felfedezett kínai hírszerző léggömböt

Az amerikai haderő szombaton megsemmisítette az Egyesült Államok légterében a hét közepén felfedezett kínai léggömböt, amely az amerikai...

Eddig is rovarokat ettünk, legfeljebb nem tudtunk róla

Hatalmas felhördüléssel fogadta a hazai közvélemény az Európai Bizottság két januári döntését, melyek értelmében a gyártók az EU-ban...

Hajófelvonulással nyitották meg a farsangot Velencében – videó

Egy nagyméretű papírmasépatkány vezette a farsangot megnyitó hajófelvonulást vasárnap Velencében. Az utcai karneváli programok ingyenesek, és február 21-ig...