Home Hírek Életmód Ők azok a fiatal milliárdosok, akik a META-vezért megszoríthatják .. – képek,...

Ők azok a fiatal milliárdosok, akik a META-vezért megszoríthatják .. – képek, videók

0
vg.hu

Milliárdos lett a Forbes legfrissebb listája szerint egy 19 éves, a brazíliai Florianópolisban élő lány, nem forintban, hanem dollárban. A milliárdosok is mások lettek, ahogy más lett a világ, már nincs 30 évnél fiatalabb a világon, aki maga gazdagodott meg.

A Forbes legfrissebb összesítése szerint megdőlt a rekord, egy 19 éves, Brazíliában élő lány a világ legfiatalabb dollármilliárdosa: Livia Voigt vagyona 1,1 milliárd (forintban mintegy 400 milliárd). Ha 26 esztendős nővérével, Dora Voight de Assisszal összefognak, ketten már dollármilliárdokat mozgathatnak meg.

Fotó: X

Livia Voigt esetében persze ilyesmire valószínűleg jó ideig nem kerül sor. A Florianópolisban élő lány az egyetemisták gondtalan – de nem pénztelen – életét éli a Forbes szerint, és nincs semmilyen tisztsége a WEG óriásvállalatban, amelyben 2016-ban örököltek testvérével meghatározó részesedést. 

Hirmagazin.eu TikTok-fiókja – elértük a 11 Millió videómegtenintést az elmúlt 60 napban! Köszönjük olvasóinknak!

A több mint negyvenezer embert foglalkoztató WEG az elektromos motorok legnagyobb gyártója Latin-Amerikában. A fiatal örökösök nagyapja, Ricardo Voigt alapította 1961-ben Eggon Joao da Silvával és Geraldo Werninghausszal: egy villanyszerelő, egy adminisztrátor és egy gépész. 

A vállalatépítés gondjaival Liviának és Dorának már nem kell nyűglődnie. A 37 országot behálózó WEG árbevétele 2022-ben mintegy hatmilliárd dollár volt

Videó

 Csak a zöld fű ugyanaz, a fiatal milliárdosok már nem

Szó, ami szó, a rekorddöntés nem volt óriási, hiszen dúsgazdag fiatalokban azért nem szűkölködik a világ: a korábbi rekordtartó, az olasz-francia EssilorLuxottica örököse, Clement Del Vecchio csak két hónappal idősebb Livia Voigtnál. 

A brazil lány az 1,1 milliárd dolláros vagyonnal sem tartozik a dollármilliárdosok krémjéhez, mindössze a 2655. leggazdagabb ember a világon a Forbes szerint, a 2781 személyt tartalmazó lista alsó részében foglal helyet. Mit lehet vásárolni 400 milliárd forintból, persze ki-ki elképzelheti, ugyanakkor az új Forbes-felmérés tartalmaz egy meghökkentő részletet arról, merre tart a világ, és azon belül a szupergazdagok világa.

A maga tehetségéből meggazdagodott Bill Gates vagy Mark Zuckerberg korának, úgy tűnik, vége szakadt a 21. század harmadik évtizedére: 15 esztendeje először a leggazdagabb 30 éven aluliak között nincsen „maga-csinálta” dollármilliárdos, mind örököltek – hiába esik annyi szó arról, hogy a startupok korát éljük. 

A Forbes-listán szereplő 25 legfiatalabb személy egyébként 33 éves vagy annyi sem, a vagyonuk összeadva 110 milliárd dollár értékű. Vannak azért köztük olyanok, akik  maguk hozták össze a nagy vagyont: a Snap nevű technológiai vállalatot alapító 33 éves Evan Spiegel, Ben Francis (Gymshark, 31) és Palmer Luckey (Oculus VR, 31). 

Az átlagos korú dollármilliárdos egyébként 66 éves, a legidősebb pedig megérte a 102 évet is: ő George Joseph, a Mercury General Corporation biztosító alapítója, aki pár százmilliócskával és 93 évvel Livia Voigtnál is gazdagabb.

Egy újonc, aki úgy énekelte össze: Taylor Swift

A legfiatalabb 25 közé épp nem fért be a lista egyik világszerte ismert újonca, a 34 esztendős amerikai énekesnő, Taylor Swift.

Az ő vagyonát Eras című koncerttúrája dobta meg. Mekkora összegeket képes megmozgatni egy túrája, azt jól mutatja, hogy érkezése előtt Ausztráliában attól tartottak, hogy méregdrága koncertjegyei megdobják az ország inflációját. (Végül ezt a kontinensország megúszta, úgyhogy a Swift-veszélytől megszabadult jegybank csökkentheti az ausztrálok kamatait.) 

Bár magasabb életkor mellett a vagyona most körülbelül akkora, mint Livia Voigté, azért Taylor Swift is megdöntött egy rekordot. Ekkora vagyont pusztán dalokkal és előadásokkal még senki sem hozott össze, habár az 1,1 milliárd dolláros summán belül 125 milliárd dollárt ingatlanok képviselnek.

Hirmagazin.eu TikTok-fiókja – elértük a 11 Millió videómegtenintést az elmúlt 60 napban! Köszönjük olvasóinknak!

Mészáros Lőrinc, Csányi Sándor még régiós összevetésben is szegénynek számítanakÖt magyar is szerepel a Forbes listáján, amely azokat a gazdagokat tartalmazza, akiknek a vagyona legalább egymilliárd dollár. A magyar milliárdosok vagyona nem csak a legnagyobbakhoz képest törpül el, még a közép-európai régióban sem tartoznak a legnagyobbak közé.

 Videó

Elképesztők a napi ingadozások a szupergazdagok vagyonában

Kevésbé ismert, hogy a Forbes napi szinten vezeti és publikálja a változásokat a világ leggazdagabb embereinek a vagyonában. Ezek a napi változások a mindennapi ember számára elképesztő léptékűek: a birtokolt részvények árfolyamának tőzsdei változása hatalmasat tud letépni vagy hozzáadni, ha eleve óriási összegekről van szó.

Közép-európai idő szerint kedden este 23 óra és szerdán 14 óra között például Mark Zuckerberg 2,1 milliárd dollárral (767 milliárd forinttal) gazdagodott, a nála valamivel gazdagabb Elon Musk ugyanakkor 4,6 milliárd dollárt veszített, miközben a világ jelenleg leggazdagabb embere, Bernard Arnauld 2,4 milliárd dollárral lett szegényebb – már csak 222 milliárd dollárja van. (A teljes magyar GDP a Világbank adatai szerint 2022-ben 177 milliárd dollárt kóstált.

Videó

Forrás nyomán

Hirmagazin.eu

Exit mobile version
Megszakítás