A BRFK Felderítő Főosztály nyomozói 71,5 millió forint értékű kábítószert találtak egy holland férfi és élettársa fóti házában.

Gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy egy 40 éves holland férfi fóti otthonában engedély nélkül lőfegyvert tart. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztályának nyomozói 2020. február 9-én este hazaérkezésükkor fogták el a holland férfit és élettársát, a 26 éves budapesti K. Anettet a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

A nyomozók a férfi fóti házában megtalálták az engedély nélkül tartott lőfegyvert, valamint a hozzá tartozó lőszereket, emellett nagy mennyiségű kábítószert és pénzt is találtak.

A rendőrök kábítószer-kereső kutya segítségével átkutatták a házat, majd lefoglaltak 11 kilogramm marihuánát, közel 7500 extasy tablettát, 2 kilogramm amfetamint, 1 kilogramm kokaint, 48 millió forintot és valutát, valamint két autót, amelyek értéke közel 60 millió forint.

A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke meghaladja a 71,5 millió forintot.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztályának nyomozói a nőt és a férfit kábítószer-kereskedelem bűntett, ezen felül a holland állampolgárt lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A rendőrök a férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, élettársa szabadlábon védekezik.

 

police, Hirmagazin.eu