19.7 C
Budapest
2022. augusztus. 10. szerda

Nekimentek a háziorvosok Müller Cecíliának az önkéntes oltómunka miatt

Dátum:

Megosztás:

A Nemzeti Népegészségügyi Központ által kiadott határozat tartalmát illetően nem történt szakmai egyeztetés.

A Blikk is beszámolt arról a – Müller Cecília nevével fémjelezve megjelent – tegnapi rendeletről, ami szerint 2022 januárjában minden háziorvosnak vállalnia kell legalább egy hétvégét, amikor koronavírus elleni védőoltást adnak be, és ha az adott háziorvos ezt megtagadja, 30 000 Ft-tól 5 000 000 Ft-ig terjedő egészségügyi bírságot kaphat. Az országos tiszti főorvos bejelentése komoly felháborodást váltott ki a háziorvosok körében.

A háziorvosok országos kollegiális szakmai vezetője az Infostartnak mondta el, hogy a háziorvosi praxisok eddig is jelentős szerepet vállaltak az oltási programok végrehajtásában mind a tavaszi, mind az őszi időszakban. Ősszel az emlékeztető oltások több mint 47 százalékának a beadása a háziorvosi praxisokban történt a rendelési időben.

– Minden bizonnyal az újabb oltási akciónapok a háziorvosi praxisokra is több terhet rónak, hiszen az elképzelés szerint péntek délutánonként, illetve szombaton kellene oltási akciónapokat szervezni a praxisokban – emelte ki Békássy Szabolcs, aki reménykedik benne, hogy az önkormányzatoktól megkapják a megfelelő segítséget és támogatást az oltóakció lebonyolításához.

„Nem gondolom, hogy a háziorvosi praxisok oltási tevékenységét bírságok kiszabásával kellene esetlegesen ösztönözni. A háziorvosi praxisokban eddig is jelentős oltási tevékenység folyt. A háziorvosi praxisok egyértelmű letéteményesei voltak az eddigi védőoltási programok végrehajtásának. Bízom abban, hogy mindenki a bölcs belátás szerint fog eljárni ebben a kérdésben, és a megyei védelmi bizottság meg fogják vizsgálni azt, hogy egyáltalán hol van lehetőség ilyen oltási akciónapok megszervezésére” – emelte ki Békássy, aki hozzátette: a Nemzeti Népegészségügyi Központ által kiadott határozat tartalmát illetően nem történt szakmai egyeztetés.

Sok háziorvosi praxisban már így is csak helyettesítéssel tudják megoldani a folyamatos betegellátást, és a szakember szerint ezért nem is szabad általános szabályokat hozni az oltási akciónapokkal kapcsolatban, hanem ezt érdemes a helyi sajátosságokra, illetve a helyi szervezőkészségre bízni.

blikk

Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Itt az újabb rendkívüli intézkedés, tilos kivinni tűzifát az országból

Az energia-ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű tűzifa külföldre történő kivitelét a kormány kontroll alatt tartja – közölte Nagy István agrárminiszter. A...

23 autót rongált meg egy veszélyes afgán migráns Kiskunfélegyházán

Azt mondta egy autószerelőnek egy afgán migráns, hogy meg fogja ölni a családját. Nem sokkal később, mindössze 24...

Rémálom! Aranyérmes lett volna, de elszabadult a hímtagja! .. – videó – (18+)

Alberto Nonino, a 18 éves olasz tízpróbázó nagyon szerencsétlenül járt egy futóversenyen, amit akár meg is nyerhetett volna. Történt...

Kijev arroganciája bizalmatlanságot szül Nyugaton

A kijevi vezetés kritizálta az Amnesty International jelentését, követeli az uniós segély következő részének átutalását, valamint a tajvani...
facebook