9.4 C
Budapest
2022. szeptember. 28. szerda

Mi jöhet még?! A politikusok mellett Alekoszt is megfigyelték a zsaruk..

Dátum:

Megosztás:

Megviselték az engedély nélküli felderítésekkel megbízott nyomozókat az ügyek

– árulta el egyikük a Blikknek.

Szerdán írtuk meg, hogy bejelentést kapott az ügyészség arról, hogy engedély nélkül figyelhettek meg embereket a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Felderítő Főosztályának nyomozói az elmúlt években. Köztük volt Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, a Ligetvédők csoportjának több tagja, illetve egy celeb is. De a gyanú szerint senki megfigyelésére nem volt engedély.

– Tüntetéseken és egyéb tömegrendezvényeken valóban feladat volt a szervezők figyelemmel kísérése. Akik ugye, néha politikusok – mondta neve elhallgatását kérő, egykori felderítő nyomozó lapunknak. – Elvileg azért, hogy ha változtatni akarnak az előzetesen bejelentett programon vagy útvonalon, akkor arról a vezetés mielőbb értesüljön. Tudtommal nem alkalmaztunk engedélyhez kötött eszközöket, módszereket, ám ezt sokunk így is aggályosnak érezte, aminek sokszor hangot is adtunk. A válasz az volt, hogy csak a célszemélyek védelme érdekében kellett a feladatot ellátnunk.

Egy másik volt kollégája arról panaszkodott, hogy bűnügyi nyomozások helyett ellenzéki politikusokat, illetve az ellenzékhez köthető magánszemélyeket figyeltek meg. Ezekre a feladatokat pedig magas helyekről érkező kérések alapján végeztették el velük rendőrségi vezetők. Az országgyűlési választásokhoz közeledve egyre inkább csúsztak bele ezekbe.

Éppen emiatt a felderítő nyomozó végül saját maga választotta azt, hogy leszerel, mert egyre inkább meghasonlott, megviselte a feladat.

Hogy Hadházy Ákost miért figyelték meg, az még csak-csak világos, ám hogy a Való Világban feltűnt Alekoszt miért, arra aligha akad normális magyarázat. Úgy tudjuk, a celebet a nyomozók még egy falunapra is követték, miután arról írt, hogy augusztus 20-án át akarja úszni a Dunát, ám helyette a kukoricásban kötött ki. A celeb nem lepődött meg a híren.

– Hozzá vagyok szokva, hogy engem figyelnek. Ha akkor belemegyek a Dunába, vagy a tűzijátékot kell megállítani vagy engem. Életveszélyes a folyóba belemenni, és a hatóságoknak az a dolguk, hogy az olyan, kiszámíthatatlan és rizikós alakokat, mint én is voltam, figyeljék és megmentsék. Örülök, hogy végezték a dolgukat!– jelentette ki szarkasztikusan.

Előfordult, hogy egy-egy megfigyelésen akár húsz nyomozó is részt vett. A rendőrség az ügyészséghez küldte a Blikk munkatársát, akinek a megkeresésére a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője azt közölte, a dokumentumban szereplő állításokat egy másik, jelenleg már folyó nyomozásban vizsgálják.

Tavaly júliusban egyébként – mint a Blikk is beszámolt róla – felfüggesztették a BRFK Felderítő Főosztályának vezetőjét és két osztályvezetőjét. A KNYF részéről nem árulták el, milyen bűncselekmény gyanúja miatt vizsgálódnak. Az ügyben jelenleg nyolc gyanúsított van, egyikük le van tartóztatva. A Felderítő Főosztályt pedig, mint szervezeti egységet is teljesen megszüntették. Ez látszik a rendőrség honlapján megtalálható szervezeti ábrából is.

blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

A kettős tömegű lendkerék feladata és meghibásodása

A kettős tömegű lendkerék feladata és meghibásodása A kettős tömegű lendkerék feladata a motor által termelt mozgási energia tárolása...

Jevgenyij Prigozsin állítja, Ő irányítja a Wagner-csoportot..

Jevgenyij Prigozsin állítása szerint 2014. május 1-jén született meg az orosz magánhadsereg. Jevgenyij Prigozsin Kreml-közeli orosz oligarcha hétfőn hivatalosan...

Putyin: Európának tisztelnie kell Moszkvát és Minszket!

A fehérorosz elnök pedig kijelentette: Európa jövője közös Oroszországéval és Fehéroroszországéval. Az európai országoknak tisztelettel kell viszonyulniuk Oroszországhoz és...

Abonettet hív vissza a Nébih

Határérték feletti aflatoxintartalom miatt az Abonett márkájú gluténmentes extrudált kenyér 24.10.2023 minőségmegőrzési idejű és 5997148703625 EAN kódú tételét...