28.5 C
Budapest
2023. szeptember. 26. kedd

Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea esküvőjére készül mindenki a Balaton-parti településen: itt tartják a lagzit..

Dátum:

Megosztás:

Tihany — A helyiek már várják Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea esküvőjét, azt mondják, sok híres ember jár náluk.

Szőlővel benőtt domboldal, susogó nádasban vijjogó madarak, békakuruttyolás és párálló levendula- illatfelhő fogadja az év lakodalmának vendégeit.

A Tihanyi-félszigeten, a belső tó melletti domboldalon áll a gasztrobár és rendezvényház, ahol a helyiek információi szerint a közeljövőben hivatalosan összeköti életét Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea.

Mindenki ezt olvassa most!

Hétköznap a Tihanyi Vinarius még elhagyatott. Az amerikai birtokokat idéző fekete kovácsoltvas kapu zárva, a kerítésen belül üres a díszkőburkolatos terasz, a szökőkútban sem csobog víz. Semmi jele a leendő mulatságnak, pedig április 24. óta nyitva van a terasz a vendégek előtt. A településen pedig hetek óta terjed az ott tartandó lagzi híre.

Ezt a részt tartják fenn a száznál több, de 150-nél kisebb létszámú násznépnek/ Fotó: tihanyivinarius.hu Ezt a részt tartják fenn a száznál több, de 150-nél kisebb létszámú násznépnek/ Fotó: tihanyivinarius.hu

Ha jó idő lesz, akkor a teraszon is tarthatják majd a tulajdonos lagziját/ Fotó: tihanyivinarius.hu Ha jó idő lesz, akkor a teraszon is tarthatják majd a tulajdonos lagziját/ Fotó: tihanyivinarius.hu

– Legyenek boldogok, nekem ettől se jobb, se rosszabb nem lesz. Mindig jöttek-mentek errefelé urak, akkor is, amikor fiatal voltam – mondja egy, az unokájára váró nagymama az iskola előtt.

Az egyik helyi vendéglős is rögtön tudja, miről és kiről van szó, amikor a hamarosan kezdődő esküvőszezonról érdeklődünk.

– A végén szétszórhatnák közöttünk, ami a menyasszonytánccal összegyűlik a kondérban – nevet fel.

Kedveld és ajánld a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Egy túrázó nagymamákból álló kisebb csoport sajnálkozott, amikor megtudták, hogy nem az esküvő napjára időzítették a kirándulást.

– Nincs azzal semmi baj, ha szeretik egymást. Ha szerelem van, a pénz – legyen sok vagy kevés – nem számít. Én a pénznek mindig is híján voltam, de a szeretetnek nem – vonta le általános következtetéseit egy nagymama, majd sietett a többiek után.

A Tihany Vinarius, amiről a helyiek úgy tartják, ott lesz az év lagzija, a Mészáros Gasztro Kft. tulajdona, tehát logikus választásnak tűnik egy nagyszabású esküvőre. Az árak felső középkategóriásak, a Rib-Eye steak 6990 forintos vagy a bugaci kacsamáj 3890 forintos ára Tihanyban nem kiugró egy szép étteremben.

A Blikk információi szerint a násznép körülbelül százhúsz fős lesz. A lagzit így vagy a teraszon, vagy a pincében rendezhetik meg, ez a két helyszín van a lehetséges négyből, amit ekkora vendégsereg rendelkezésére tudnak bocsátani: az étterem túl kicsi, a sátor pedig túl nagy a tervezett létszámhoz.

Sok az ismert ember arrafelé

Nyáron a nagy turistatömegben próbálnak elvegyülni Tihanyban az ország vezetői és hírességei. Áder János köztársasági elnököt például többször látták nyaranta biciklizni a tihanyi lankákon. Egy fagylaltárus lány szerint a politikusok hiába húznak nagy kalapot és vesznek fel napszemüveget borult időben is, hogy álcázzák magukat, ő bizony jó messziről kiszúrja mindegyiket, mert elöl-hátul kísérik őket a kigyúrt testőrök.

blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Matthew McConaughey – Arany (Gold) – amerikai kalandfilm – videó

Kenny Wells (Matthew McConaughey) az évszázad üzletére hajt. Dörzsölt, ambiciózus, tele van ötletekkel - csak éppen pénze nincs....

Megtette első balatoni útját a Komáromban készült új komp +fotók, videó

Bemutatták a BAHART új, Komáromban készített balatoni flottájának két már össszeszerelt darabját: a Tihany nevű kompot és a...

Ezért lehet fontos segítség a konyhában egy okosmérleg

Az SKS 707X konyhai mérleg akár okostelefonnal is párosítható Budapest, 2023. szeptember 25. –  A technológia fejlődésének köszönhetően egyes...

NAPÚT – 6: AZ Utolsó vacsora szereplői – Fülöp

A negyedik apostol Fülöp. A rák csillagjegynek sokszoros jelentése is van! Egyrészt ekkor van a nyári napforduló, vagyis június...