28.3 C
Budapest
2023. június. 2. péntek

Mentővel szállították kórházba a kutyatámadás áldozatát

Dátum:

Megosztás:

A Szolnoki Törvényszék másodfokú döntésével jogerősen lezárult annak a 35 éves nőnek a büntetőügye, akinek udvarról kiszökött nagytestű, keverék kutyája súlyosan megsebesített egy, az utcán, az uszkárját sétáltató nőt Szolnokon.

Gondatlan testi sértés vétsége miatt jogerősen 250 ezer forint pénzbüntetésre ítélték.

Súlyos sérülést okozott egy udvarból kiszökött kutya Szolnokon, a gondatlan gazdát negyedmillió forint pénzbüntetésre ítélték. A bíróság határozottabb retorziót alkalmazott, az elmúlt években tapasztalt, enyhébb büntetési tételek helyett ezúttal szigorúbb szankciót vetett ki.

A legfrissebb hírek itt!

A Szolnoki Törvényszék sajtóosztályának közleménye szerint egy hölgy két évvel ezelőtt, este hat óra körül pórázon sétáltatta kis testű uszkárját Szolnokon, az alcsi-holt-tiszai városrész egyik utcájában. Egy másik nő ugyanitt a saját udvarára kívánt beparkolni autójával, amikor nagy testű keverék kutyája, kihasználva gazdája gondatlanságát, kiszökött a nyitott nagykapun át, és a szerencsétlenül járt nő kiskutyájára támadt.

A kiskutya gazdája megriadt, és az ölébe vette kedvencét. A nagytestű eb azonban kutyástul a földre döntötte, és belemart a kezébe. A nő a földön, hasra fordulva, a testével próbálta óvni kiskutyáját, de a megvadult eb így is többször megharapta az uszkár fejét, és a kutya gazdáját is összekarmolta.

A támadásnak végül a nagy testű kutya gazdája vetett véget, aki az állatot a nyakánál fogva lerángatta a földön fekvő nőről, majd visszaráncigálta azt az udvarra.

A megsérült nőt a támadást követően mentővel kórházba szállították, ahol kiderült, hogy az eb nem csak a karját és a kezét sebesítette meg, de a földre zuhanás következtében az egyik csigolyája is eltörött.

Az ügyben 2020. június 3-án emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség. A vádlott mindvégig tagadta bűnösségét. A Szolnoki Járásbíróság igen kiterjedt bizonyítást folytatott le, és hét tárgyalást tartott az ügyben. Az utolsón, tavaly november 7-én ítéletet hozott, melyben a vádlottat gondatlan testi sértés vétsége miatt kétszázötvenezer forint pénzbüntetésre ítélte.

Az ügyészség tudomásul vette az ítéletet. A vádlott és védője azonban elsődlegesen felmentés, másodsorban az ítélet hatályon kívül helyezése, harmadsorban a kiszabott büntetés enyhítése érdekében fellebbezett. Ezért a büntetőügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen lezárult.

A legfrissebb hírek itt!

A Szolnoki Törvényszék a napokban meghozott másodfokú döntésében az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta.

Akadtak már elítélő határozatok, de rendre csak felfüggesztett döntéssel

Mint arról két évvel ezelőtt beszámoltunk, akkortájt nagy testű kutyák tartották félelemben a Millér-főcsatorna melletti kerékpárúton bringával közlekedőket, futókat, túrázókat. Az ebeknek állítólag volt gazdája, ám nem tudta négylábúit kordában tartani. A kutyatámadások miatt több alkalommal történt feljelentés, a rendőrség nyomozott az ügyben, ám érdemi, elítélő határozat nem történt. A kutyatámadásokban érintett hobbifutó, dr. Szász Henriett elmondta, hogy azóta jár önvédelmi gázriasztópisztollyal és a használati engedélyével „felfegyverkezve” futni, amióta 2008-ban, ugyancsak futás közben a tiszaligeti körgáton gazdás kutyák rátámadtak és összeharapdálták. Az ebtulajdonos felfüggesztett börtönbüntetést kapott…

Más, kutyatámadásos esetekben is megkezdődtek a felelősségre vonások, de legtöbbször a sérüléseket okozó ebeket altatták el.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

The Census Bureau has released the most comprehensive statistics to date on same-sex couples living together in the U.S. (18+)

The Census Bureau has released the most comprehensive statistics to date on same-sex couples living together in the...

Figyelmeztetést adott ki a Google: ne kattints rá, ha ezt látod a leveleid között

Egy újfajta nyereményjáték terjed a népszerű levelezőrendszerben. Amelyre ha valaki rákattint, adatai rossz kézbe kerülhetnek. A népszerű böngésző levelezőprogramját,...

Összeverték Király Lindát

Én csak védekeztem - magyarázta az énekesnő. Király Linda volt a Szerencsekerék sztárvendége a TV2-n: elmesélte, hogy az Egyesült...

Elrabolták az ufók, földönkívüli lányokkal közösült – ezért ölt a süttői gyilkos

Nincs egyetértés a pszichológus és a beidézett szakértőpáros között, elnapolták a tárgyalást. Nincs könnyű dolga a bíróságnak a süttői kettősgyilkossággal vádolt...