-1.8 C
Budapest
2023. január. 29. vasárnap

„Megrendített a hír” – Az egész sportvilágot sokkolta az U23-as Európa-bajnok, Tóth Róbert halála

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Houston — Sokként érte a hír a hazai sportrajongókat, hogy hosszan tartó küzdelem után a rák legyőzte Tóth Róbert (†29) U23-as Európa-bajnok kajakost. Hiába harcolt emberfeletti erővel a kór ellen, vasárnap elhunyt.

Az adenoid cisztikus carcinoma nevű betegséggel csatázó sportolót az elmúlt hónapokban az Egyesült Államokban kezelték, s eredményei pedig biztatóak voltak. Néhány héttel ezelőtt azonban az állapota romlani kezdett, a Csongrádi Hírek szerint pár hete fertőzésekkel küzdött. Felesége, Reményi Diána (32) a Facebook-oldalán számolt be Tóth haláláról.

„Két héttel ezelőtt ezekben a percekben még néztem, ahogy kajakozol. Most pedig már nem élsz. Leírhatatlan mindaz, amin az elmúlt majdnem két hétben átmentünk. A folyamatos kontroll alatt töltött hónapok után, minden különösebb előjel nélkül, egy felfoghatatlan és őrült végső háború kezdődött. Mégsem tudom azt mondani, hogy a rák győzött le téged. Olyan volt az egész, mintha beláttad volna, hogy csak úgy tudod megállítani ezt a démont a testedben, ha előbb elpusztítod saját magad. Az utolsó percig emberfeletti küzdelem volt, az utolsó leheletedig bivalyerős maradtál. A harcos. Így hívtak az ápolók, az orvosok, mindenki” – búcsúzott a felesége.

Felesége, Diána mindent megtett, hogy a sportoló a legjobb kezeléseket kapja, férje támasza volt /Fotó: Instagram

Tóth könnycsatornáját 2017-ben támadta meg a kór, később a gerincében és a májában is kialakultak áttétek. Itthon sugár- és kemoterápiás kezelést kapott, a szeme mögötti daganatot sikerült eltüntetni, de a sugárterápia miatt a bal szemére megvakult. A házaspár az év elején költözött Houstonba, a reményt adó kezelés finanszírozása érdekében a sportolói társadalom összefogott, pályatársai közül is sokan adakoztak a megsegítésükre.

A sportolót az elmúlt hónapokban Houstonban kezelték egy különleges módszerrel /Fotó: Instagram

– Nagyon sajnálom, ami vele történt, a gyógykezelését én is támogattam a Kolonics Alapítványon keresztül, sok társamhoz hasonlóan – mondta a Blikknek a háromszoros olimpiai és világbajnok Kammerer Zoltán (41).

– Versenyeztünk is egymás ellen, jó kiállású fiatalember volt, tele energiával.

Tóth (balról a második) a kajak négyes tagjaként nyert U23-as Európa-bajnoki címet /Fotó: Magyar Kajak-Kenu Szövetség

A nyolcszoros világbajnok Medveczky Erika (31) Európa-bajnoki címéért kapott karóráját ajánlotta fel licitre, hogy a befolyó összeggel támogassa Róbert kezelését.

– Megrendített a hír, nemcsak engem, az egész kajakostársadalmat, hiszen az utóbbi hetekig végig nagyon bizakodóak voltak. 14-15 éve, serdülő kajakos korunk óta ismertem Robit, többször edzőtáboroztunk együtt. Mindig tele volt életkedvvel és tenniakarással – fogalmazott.

Szülővárosa is segít

Tóthot szülővárosa önkormányzata saját halottjának tekinti, s a hazaszállítás költségeit is magára vállalja.

– Csongrád városának közössége a gyógykezelése kapcsán is összefogott Robiért, ebben a nem várt és szomorú helyzetben is segíteni szeretnénk. Felvettük a kapcsolatot a családdal, a napokban mind a hazaszállítás, mind a temetés részleteit egyeztetni fogjuk – mondta lapunknak Bedő Tamás (46) polgármester.

Forrás: Blikk.hu

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Helyreállt vasárnap hajnaltól a menetrend a Budapest-Miskolc vonalon

Várhatóan vasárnap hajnaltól már nem kell késésekkel, vonatkimaradásokkal számolni a Budapest-Miskolc vonalon, mivel megjavították a sorompót Rákosliget és...

Hungarians love online games!

Hungarians fell in love with online games during the Covid period and have been playing games ever since. Casino,...

A nagy pénzrablás: videón, ahogy a budapesti tolvajok tömbökké olvasztották a lopott aranyat – videó

Egykilónyi, 14 millió forint értékű aranygranulátumot dolgoztak fel a tolvajok. Aranytömbökké olvasztották a lopott aranygranulátumot a tolvajok, akikkel szemben...

Elő a szelvényekkel! – mutatjuk a hatos lottó nyerőszámait

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 4. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki: Nyerőszámok: 1 (egy) 3 (három) 17 (tizenhét) 26 (huszonhat) 40 (negyven) 45 (negyvenöt) Nyeremények: 6 találatos...