4.6 C
Budapest
2024. április. 17. szerda
HomeFőhírekIdőjárásMeglepő, de havazott hazánkban - képek, videók

Meglepő, de havazott hazánkban – képek, videók

Tegnap Kékestetőt reggel vékony hólepel lepte be, de Bánkúton is havazott.

Az idei február nem az igazi télről és a havas tájakról szólt eddig, az időjárás inkább a kora tavaszt idézte a legtöbb napon. Ennek ellenére az éjszakai órákban Kékestetőn és Bánkúton fagypont köré, illetve kevéssel fagypont alá hűlt a levegő, és a magasban (a 850 hPa-os szinten, ami körülbelül 1500 méter magasan van) pedig néhány fokkal fagypont alatti volt a hőmérséklet. Így a csapadékképződés eső helyett hó formájában indult meg. Az említett feltételek pedig lehetőséget biztosítottak ahhoz, hogy a hajnali, reggeli órákban

Kékestetőn és Bánkúton havazás alakuljon ki.

Bár jelentős mennyiségű hó nem hullott, de így is a reggeli, délelőtti órákra fehér ruhát öltött a táj mindkét hegycsúcsunkon. Viszont ez a hó a délelőtti órákban Bánkúton már mindenhol elolvadt, és Kékestetőn is már csak az árnyékos részeken találkozhatunk hófoltokkal.

Videó

Síelők.hu mérése szerint összesen 2 cm-nyi hó hullott Kékestetőn. A közelben a Sípark Mátraszentistván még továbbra is nyitva tart, 30 cm-es hóval várja a tél szerelmeseit.

következő napok sem hoznak téli időt, folytatódik az évszakhoz képest enyhébb időjárás hazánkban. Viszont némi esély mutatkozik arra, hogy csütörtök este, illetve péntek hajnalban, reggel ismét hópelyhek keveredjenek az esőcseppek közé a Mátra és a Bükk csúcsán, de jelentősebb havazás ekkor sem várható.

Borítókép: Kékestető Nonprofit Kft. által üzemeltetett kamera felvétele

Időjárással kapcsolatban szívesen várjuk képeiteket, sztorijaitokat képtárunkba.

Mindennek ellenérea a 30 napos időjárási előrejelzés ezt mutatja:

opera pillanatfelvetel 2024 02 22 051251 www.idokep.hu
www.idokep.hu

Óránként ma és holnap, egy rész:

opera pillanatfelvetel 2024 02 22 051319 www.idokep.hu
opera pillanatfelvetel 2024 02 22 051319 www.idokep.hu

Szavazás

Szerinted fog még havazni az idei szezonban?

 Igen

 Nem

 Nem tudom

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem