Egy épp a háború előtt zajlott sporteseményen történtek miatt.

Az Európa Labdarúgó-szövetség (UEFA) 20 ezer eurós pénzbüntetést rótt ki az Ukrán Futsal Szövetségre szurkolóinak viselkedése miatt.

A bírságot bő egy évvel az után szabta ki az UEFA, hogy az ukrán drukkerek „provokatív, sértő és tiltott éneklést” folytattak válogatottjuknak az oroszokkal vívott elődöntős mérkőzésén a hollandiai Európa-bajnokságon – írta beszámolójában az olimpiai hírekre és sportágakra szakosodott insidethegames.biz portál.

A legfrissebb hírek itt!

Az amszterdami Eb-meccset, amelyet tavaly február 4-én, húsz nappal az ukrajnai háború kirobbanása előtt játszottak, az orosz válogatott nyerte 3-2-re.

A szakág orosz szövetségének elnöke, Emil Alijev üdvözölte az UEFA döntését, ugyanakkor a TASZSZ-nak nyilatkozva kiemelte: az ukrán játékosok magatartásáért további büntetésnek kell következnie.

„Leplezetlen agresszióról volt szó, számunkra nem világos, hogy miért tartott több mint egy évig ennek orvoslása. Elégedettek vagyunk a döntés tényével, ugyanakkor megkésettnek és hiányosnak tartjuk” – mondta Alijev.

A 2022. január 19. és február 6. között rendezett Európa-bajnokságon az orosz csapat a második helyet szerezte meg, miután a döntőben 4-2-re kikapott a portugáloktól, az ukrán csapat pedig a harmadik helyért vívott mérkőzésen 4-1-re alulmaradt a spanyolokkal szemben.

Nyitókép: Pixabay.com