13.9 C
Budapest
2022. október. 3. hétfő

Mázsás légibomba szunnyadt a Citadellán

Dátum:

Megosztás:

Budapest — Újabb második világháborús emléket ástak elő a tűzszerészek a Citadella sétányon zajló építési munkálatok során.

A helyszínen dolgozók egy 100 kilogrammos szunnyadó szovjet légibombára bukkantak, ekkor riasztották a szakembereket. Mint az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezrednek az esetről beszámoló, a Facebookon közzétett posztjából kiderül, állampolgári költöztetésre nem volt szükség.

Mindenki ezt olvassa most!

 

A 100 kilós szovjet légibomba építési munka közben került előA 100 kilós szovjet légibomba építési munka közben került elő

Miután megállapították, hogy a robbanótest szállítható állapotú, a katonák elvitték a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére, hogy később megsemmisítsék. A bombamentés több szempontból is szimbolikus volt: az 1854-ben emelt Citadellánál történt, amelynek falain a mai napig lövedéknyomok vannak, mellettük pedig cirill betűs felirat, amit az egykori Vörös Hadsereg egy katonája hagyhatott ott Budapest ostromának idején. Ráadásul a háttérben kivilágított Szabadság-szobor talapzatán 1993 óta felirat emlékszik a hősökre, akik életüket adták Magyarország függetlenségéért, szabadságáért és boldogulásáért. Köztük több mint 300 tűzszerész és aknakutató, akik 1945 óta, békeidőben, szolgálati feladatuk ellátása során veszítették életüket – írták a tűzszerészek.

blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Indonézia után – a futballtörténet legszörnyűbb stadionkatasztrófái

A hétvégi indonéziai, szurkolók okozta katasztrófa, amely már az eddigi ismeretek szerint is legalább 174 halálos áldozatot követelt,...

Milyen pozitív hatásai lehetnek a kaszinóknak a gazdaságra?

A szerencsejáték egyre nagyobb iparággá válik, és ma már általánosan elfogadott tény, hogy a kaszinók számos szempontot figyelembe...

Kiraboltak egy gyereket Kaposváron

Fiatal felnőtt rabolt ki egy kiskorút Kaposváron. Az ügy adatai alapján az akkor még ismeretlen tettes szeptember 29-én délután...

Orbán Viktor: Épségben át kell vinni a hazát a túlpartra..

Ki kell bírni a próbatételeket és "épségben át kell vinnünk hazánkat a túlsó partra, egymásba kapaszkodva és bízva...