6.3 C
Budapest
2023. március. 28. kedd

Márki-Zay Péter: „Van okom az optimizmusra”

Dátum:

Megosztás:

Előválasztás, Dobrev Klára, esélyek: többek között erről is beszélt lapunknak Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, ellenzéki kormányfőjelölt..

Mindenki ezt olvassa most!

„Ha Dobrev-kormányról álmodozunk, Orbán-kormányt kapunk cserébe”

– jelentette ki többek között egy keddi vitában, sőt, Gyurcsány Ferenc listára kerülését is ellenezte, ami azt mutatja, hogy egyértelműen elutasítja a DK-s vezetők előtérbe kerülését.

Ez még belefér az előválasztáson induló pártok által elfogadott közös értéknyilatkozatba?

Nem hinném, hogy ez a megállapodásba ütközne, hiszen ennél súlyosabb kijelentéssel is illethettem volna őket. Az, hogy valaki a saját magát tartja esélyesebbnek a másiknál, ez bármelyik jelöltnél belefér, és szívesen is hangsúlyozza.

Mindenki ezt olvassa most!

Elhangzottak már például Karácsony Gergely vagy épp a zuglói csörte kapcsán ennél elutasítóbb kijelentések is.

Nem tart attól, hogy rossz fényt vet az előválasztásra, az összefogást hirdető ellenzékre?

Nem gondolom, hogy ez eltántorítja a szavazókat az előválasztástól, az pedig valamennyi ellenzéki pártnak jól jön, ha a leginkább konszenzust megtestesítő jelöltre érkezik a legtöbb szavazat. Az első vitákban nem került erre sor ilyen kijelentésekre, de szerintem a keddi vitán ezt kiprovokálta a DK-s vitapartnerem. Néhány sarkosabb kijelentés mellett amúgy sokkal inkább kiderül, hogy mennyivel több dologban egyetértünk.

Hogy látja az esélyeit, ott lesz a továbbjutó három kormányfőjelölt között, ismerik a részeredményeket?

Részeredményeket nem közöl senki, megyénként egy helyen tárolják a beérkezett szavazatokat. Ugyanakkor exit poll, vagyis előrejelzés létezik, amit megkönnyít, hogy a választók nem igazán rejtegetik a szavazatukat, a pártszimpátiájukat. Ez alapján pedig úgy érzem, van okom az optimizmusra.

Mindenki ezt olvassa most!

a Blikk-talk interjúja

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Egy félidő alatt elintézte a magyar válogatott a bolgárokat! .. Szép volt fiúk!

Győzelemmel kezdte szereplését a magyar labdarúgó-válogatott a 2024-es Eb selejtezőiben. Az első félidőben szerzett három góllal 3-0-ra nyert...

Любовное письмо!

Моя дорогая любовь, Акерке! Я рад тебя видеть! Ты женщина моей мечты, ты Солнце, Луна, Звезды, Ты Хорошая, Красивая,...

A Deutsche Welle hivatkozva egy amerikai szakértő által mondottakra, ezt írja..

Amerika selejtes fegyvereket küld az ukránoknak, mert Washington el akarja kerülni az eszkalációt at oroszokkal.. Washington el akarja kerülni...

Kampánypénzek: eddig soha nem látott visszaélésekre bukkanhatott az Állami Számvevőszék

Annyira összetett finanszírozási gyakorlatot tárt fel a hatóság, hogy egy év alatt sem ért a végére a pártok...