13.9 C
Budapest
2022. október. 4. kedd

Maratonra készült, már csak hónapjai vannak hátra a kétgyermekes édesapának..

Dátum:

Megosztás:

Teljes sokként érte a családfőt, amikor az orvosok közölték vele, hogy gyógyíthatatlan beteg. A férfi minden percért küzd.

Egy kétgyermekes apuka éppen egy maratonra készült, amikor szörnyű betegsége kiderült. A 45 éves Mark Jones, aki a nagy manchesteri Urmstonból észrevette, hogy a gyomrában keletkezett egy csomó.

Először azt gondolta, hogy csak a néhány héttel korában lefutott félmaraton miatt kialakult sérv lehet. Ám ennél jóval nagyobb volt a baj. Mark akkor kezdett el aggódni, amikor súlyos fáradtság és véletlenszerű fájdalmak törtek rá a hátában és az oldalában. Elment a háziorvosához, aki azonnali kivizsgálásra küldte. Ekkor derült ki, hogy a férfi sérve valójában veserák. Az orvosok semmi jót nem ígértek a számra, azt mondták: már csak hónapjai vannak hátra.

– Tudtam, hogy valami nincs rendben. Először azt hittem, hogy sérv. Maratonra készültem, így néhány héttel korábban lefutottam egy félmaratont. Természetesen az ember csak a legjobbra gondol. A rák az utolsó dolog a listán – mondta Mark, aki feleségével, Sarah-val és lányaival, a hároméves Sadie-vel és a nyolcéves Poppyval él.

– Azt mondták, hogy átterjedt a gerincemre, ezért sugárterápiát kell végezni, hogy összezsugorítsák a csomókat, hogy tudjak mozogni és járni. Egyenesen kórházba kerültem, és szombaton sugárterápiát kaptam. Elvesztettem a lábam, mert gerincsokkot kaptam. Három héten keresztül tíz kezelésen vettem részt, és nem igazán értettem, mennyire rossz a helyzet – tette hozzá a kétgyermekes Mark, aki hozzátette: sokkoló volt számára, amikor az orvosok közölték, hogy a rákja gyógyíthatatlan.

A férfi hetekkel a terápia megkezdése után sem tud járni, de már kerekesszékben tud ülni. A napjait azonban többnyire az ágyban fekve tölti. A korábban aktív és társasági életet kedvelő Markot, így lelkileg is nagyon megterheli betegsége. Mindennek ellenére pozitív próbál maradni és gyógytornára is jár.

– Kizárt, hogy két hónap múlva bárhová is elmenjek. Tovább fogok küzdeni, és addig fogom elhúzni, ameddig csak tudom. Ha eljutok karácsonyig, az csodálatos

– mondta reménykedve.

Mark informatikusként dolgozott és nemrég házasodott össze gyermekei anyjával, Sarah-val. A pár nem így tervezte a nagy napot, de nem akartak tovább várni Mark gyógyíthatatlan rákos betegsége miatt. A ceremónia nagyon meghatóra sikerült, lányaik voltak a gyűrűhordozók.

(VIA)

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Őrült sebességgel száguld egy forró gázbuborék a Föld közelében – videó

A Tejútrendszer középpontjában található fekete lyuk, a Sagittarius A* körül keringő „forró folt" nyomaira bukkantak a csillagászok az...

Forrnak az indulatok: Észak-Korea rakétát lőtt Japán fölé

A japán kormány figyelmeztetést adott ki, hogy a Hokkaidó szigetén élők vonuljanak fedezékbe a rakéta repülése alatt, illetve...

Megszólalt az “év igazoltatásán” átesett férfi – RTL-videó

Felrobbant az Internet egy videótól, amiről mi is hírt adtunk néhány napja. “Nem személy vagyok, hanem Ember”, hangzott el a férfitől Balatonszemesen,...

Luxus lesz a jogsi! Egy átlagos vagy nem jó tanulónak, akár 350-400 ezer Ft-ba is kerülhet! – Egyre kevesebb a tanuló

Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki vezetői engedélyt szeretne A jogosítvány megszerzése eddig sem volt olcsó mulatság, hiszen...