20.5 C
Budapest
2022. július. 3. vasárnap

Már nem titok többé: így zajlik pontosan a koronavírus elleni oltás

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Eláruljuk, hogyan zajlik a koronavírus elleni vakcina beadása.

Már több egészségügyi dolgozó megkapta a koronavírus elleni védőoltást Magyarországon – hangzott el az M1-en. Várhatóan további dolgozókat is beoltanak a következő órákban.

Az egész eljárás fél órát vesz igénybe, mivel a leghosszabb folyamat a páciens megfigyelése az oltást követő 20 percben. Maga az oltás előkészítése is hosszas folyamat volt, mivel azokat az oltásokat, amiket nem használnak, azokat egy mínusz 80 fokos szekrénybe teszik – közölte az M1 tudósítója.

MTI/Koszticsák Szilárd

Amelyeket használják, azokat az ampullákat 30 percig nem hűtik, és sóoldatot tesznek hozzá.

Ezt követően tízszer átfordítják és egy ampullából 5 embert oltanak be. Nyolc napig lehet ezt követően tárolni a megmaradt oltóanyagot. Fontos, hogy a megmaradt anyagot már nem kell mínusz 80 fokon hűteni.

A teljes oltási szakasz több fázisból áll, mivel három hét múlva meg kell ismételni.

Szombaton még a Semmelweis Egyetemen megkezdődik az oltás, majd pedig négy vidéki intézményben. Idén érkezik még egy vakcina-szállítmány, és jövő tavasszal mindenki megkaphatja a vakcinát – hangzott el az M1-en.

Mi bízunk a vakcina védelmében, mi beoltatjuk magunkat, a 95%-os védettség pontosan 95%-kal több esélyt nyújt, mint aki nem oltatja be magát! Hirmagazin.eu

ripost

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Halálos lehet a nőkre egy népszerű növényi alapú diéta

Bizonyos ételek nagyobb eséllyel okozhatnak szívinfarktust a nőknél mint a férfiaknál, derítették ki kutatók. A nők étkezési szokásai eltérnek...

Rettenetes hírt közöltek: Ha ilyen sört vett, ne igya meg!

Biztonsági figyelmeztetést adtak ki a Heineken a 0,25 literes üveges termékeire. Biztonsági figyelmeztetést adott ki a Heineken a 0,25...

Hat db atombomba, nyomtalanul eltűnt Amerikában..

A Pentagon nem is titkolja, vagyis ennyi atombomba eltűnését beismeri, lehetséges, hogy tízszer ennyi tűnt el, csak azt...

Putyin jócskán emelte a tétet a Nyugattal folytatott gazdasági háborúban, .. nem filléres szankciókkal válaszolt, hanem dollártrilliárdos üzlettel..

Az orosz elnök új rendeletével gyakorlatilag kiszorítja a Shellt és a japánokat a szahalini gázprojektből, amely a világ...
facebook