forrás: hirado.hu

Futótűzként terjed a világon a Pokémon Go: legutóbb egy Irakban harcoló amerikai katona töltött fel képet moszuli pokémon vadászatáról. Majd kihívta az Iszlám Állam harcosait egy pokémon csatára.

A 26 éves Louis Park akkor hallott először a telefonos játékról, mikor hazautazott az Egyesült Államokba. Mikor visszavezényelték Irakba, úgy döntött, szabadidejében és az őrszolgálat alatt is inkább háborúzna  -írta az Independent.

Legutóbb moszuli vadászatáról töltött fel egy provokáló üzenetet a Facebookra, melyben az Iszlám Állam harcosait hívta ki egy pokémon csatára:

pok1

“Elfogtam az első pokémonomat Moszulban. Gyerünk, Iszlám Állam! Van egy új kihívásom a számotokra: pokémon-háború. Bombákat csak gyávák használnak.”

A képernyőn a férfi kezében egy Pokeballt tart, előtte pedig Squirtle, az egyik pokémon áll döbbenten. Alul a szokásos géppuska és a hozzátartozó lőszer.

Elmondása szerint a csatatér nem hemzseg a pokémonoktól, de ha biztos prédára utazik, az észak-iraki Kurdisztán Dahúk városába megy, itt ugyanis van egy gym, ahol edzeni lehet az elfogott pokémonokat, hogy szívósabbak legyenek.