Hétfő estig egy frontrendszer alakítja a Kárpát-medence időjárását: hullámot vet, mozgása lelassul, emiatt néhol jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás.

Hétfő reggelig a Dunántúlon jelentős mennyiség is eshet. Helyenként (elsősorban Bakonyban, Kisalföldön, illetve Somogy, Zala térségében) akár 30-40 mm is hullhat. Hétfőn napközben gyengülve a középső országrészre tevődik át a csapadékzóna, majd délutántól dél felől újabb hullámban várható intenzív eső. Kedd hajnalig a Duna-Tisza közén, a Dél-Alföldön, az Alföld középső tájain valamint a Dunántúl keleti részén sokfelé valószínű 20 mm-t meghaladó csapadék. Az eső miatt több megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

 

A Dunántúlon viharossá fokozódik az északnyugati, északi szél. A legerősebb lökések helyenként várhatóan elérik a 70 km/h-t.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 13 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn a Dunántúlon 7 és 13, keleten 13 és 22 fok között alakul, vagyis nagy lesz a különbség az ország két fele között.

Videó: infostart

Címlapkép: Hirmagazin.eu

OMSZ

Hirmagazin.eu