Home Hírek Életmód Leszámolnának két világhírű budai cukrászdával

Leszámolnának két világhírű budai cukrászdával

0
www.tiktok.com

Felszólították a Ruszwurm és a Korona cukrászda tulajdonosát, hogy ürítse ki az üzlethelyiségeit, és az előbbit május 9-én, míg az utóbbit 14-én adja át a végrehajtóknak. Szamos Miklós tulajdonos szerint az egész ügy azért csúcsosodott ki, mert V. Naszályi Mártának korábban nem fizetett védelmi pénzt, majd közölte, ellenállnak, és nem hajtják végre az utasítást: „ha kell, erőszakkal ellenállunk” – írja az Index.hu-ra hivatkozással a Hirmagazin.eu TikTok

Az Index információi szerint napokon belül a végrehajtók lakatot akarnak tenni a Ruszwurm és a Korona cukrászdára, így végleg bezáratnák a két nemzeti- és történelmi szimbólumot. Az ügy akkor kezdődött, amikor a 2019-es választások előtt – Szamos Miklós, a két üzlethelyiség tulajdonosának szavai szerint – V. Naszályi Márta „a választások előtt azt ajánlotta, ha az anyagi támogatás megtörténik, akkor olyan szerződést kötnek velem, hogy ne lehessen innen kitúrni, még bűncselekménnyel sem. Az ajánlat két cukrászdát érintett, a Koronát és a Ruszwurmot. A polgármester azt is hangsúlyozta, ha nem történik meg a támogatás, akkor nem véd meg. Tehát védelmi pénzt kért”.

Ezt Szamos Miklós azonban visszautasította.

Majd V. Naszályi Márta 2019. október 13-án megnyerte a választást, ezt követően Szamos Miklóst fél évvel később behívatta az irodájába: „azt kérte, egyezzünk meg. Erre azt mondtam, ha visszavonják a feljelentést, háromszoros bérleti díjat is hajlandó vagyok fizetni. Megállapodtunk, és az ügyet kiadtuk az ügyvédeknek, végül olyan módosítást akartak velem aláíratni, hogy bármikor ki tudjanak rúgni” – ismertette korábban Szamos Miklós.

A jelenlegi ítélet szerint

A KORONÁT ÉS A RUSZWURMOT TELJESEN KI KELL ÜRÍTENI.

Azonban a tulajdonos szerint az államilag védett és műemlékvédelemmel ellátott cukrászda nem az önkormányzat tulajdona.

„Soha nem volt itt semmi az önkormányzaté. A tulajdonlap szerint a föld meg a tégla valóban az övék, ugyanakkor a teljes cukrászda, amely áll a berendezésekből, tárgyi eszközökből, a működési engedélyekből és vagyoni jogokból, az enyém. A családomé ez a szelete a magyar történelemnek, amely a cégérték szerint több mint 1 milliárd forintot ér – összegezte Szamos Miklós. – Felajánlottam, fizetek több bérleti díjat, először kétszerest, majd háromszorost, ám ezeket hiába fizettem ki, rendre visszautalták. Azért, hogy a sajtónak azt tudja mondani, hogy nem akarok fizetni.”

Így reagált akkor az önkormányzat: V. Naszályi Márta, majd írásban a Budavári Önkormányzat közölte: „A Budavári Önkormányzat a Ruszwurm Kft. több tulajdonosa közül senkivel nem áll elszámolási vitában. Magával a Ruszwurm Kft.-vel szemben bíróságok által jogerős ítélettel elbírált jogvitája volt a Budavári Önkormányzatnak amiatt, hogy a cég által az önkormányzattól bérelt, összesen három helyiség bérleti szerződése 2015-ben megszűnt, azonban a Ruszwurm Kft. az üzlethelyiségeket nem szolgáltatta vissza az önkormányzat részére. A jogerős bírósági ítéletek alapján sem adta vissza a Budavári Önkormányzat részére az üzlethelyiségeket, és az önkormányzatnak megítélt több száz millió forint összegű használati díjat sem fizette meg, így ezek érvényesítése érdekében végrehajtási eljárás van folyamatban. V. Naszályi Márta polgármester nem kért és nem kapott anyagi támogatást Szamos úrtól. Ez nyilvános kampányszámláján is ellenőrizhető.”

„Az érintett vállalkozás azért nem fizet 2016 óta sem bérleti díjat, sem egyéb díjakat, mert az előző, önkormányzattal vitában volt”. Az akkori önkormányzat 2015-ben mondta fel mind a két érintett cukrászda bérleti szerződését, aztán 2019-ben szintén a volt polgármester vitte bíróság elé az ügyet, mert a tulajdonos egyik helyiséget sem ürítette ki.
„A jogerős bírósági ítéletek szerint a Ruszwurm Kft.-nek ki kell fizetnie a több mint 300 milliós tartozást, és kiürítve vissza kell adnia az önkormányzatnak az üzlethelyiségeket.”
Kép és cikk: Index.hu nyomán;

Forrás

#per#buda#tiktok#hirmagazin,

Hirmagazin.eu

Exit mobile version
Megszakítás