21.6 C
Budapest
2022. augusztus. 8. hétfő

Lázár János: Összesen 12,2 milliárdba került a tenisz-szövetség konszolidálása – eddig.. – Szólj hozzá!

Dátum:

Megosztás:

Bár sokan arra számítottak a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) keddi közgyűlésén, hogy Lázár János lemond elnöki megbízatásáról, nem így történt.

A fideszes politikust néhány napja az újonnan létrehozott Építési és Beruházási Minisztérium élére nevezték ki, így felvetődött, aligha lesz elegendő ideje a teniszezőkre.

– Nagy a kísértés – válaszolt sejtelmesen Lázár a Blikk azon kérdésére, hogy meddig marad a szövetség élén, bírja-e majd a két munkakört együtt.

Az biztos, a mostani elnökségin még nem mondott le. 2020 nyarán vette át a szervezet irányítását, és az elmúlt két évben az előző vezetés ügyeit próbálta rendezni… Volt is mit. A szintén fideszes Szűcs Lajos irányításával a szövetség 2016-2020 között 8,5 milliárd forintot kapott nemzetközi versenyek megrendezésére az államtól, de ebből 7 milliárd forint „eltűnt”. Az MTSZ feljelentést tett, a pénzt azóta keresi a rendőrség. De a fizetésképtelenség veszélye mellett hamisított covid-tesztek is nehezítették az elnök munkáját.

– Az előző vezetés hatalmas tartozást hagyott hátra, 4,9 milliárd forint volt az adósságkonszolidáció. Egy esztendő alatt szerettük volna ezt letudni, de végül kettőig tartott – mondta Lázár a közgyűlésen. – A másik nagy kiadást a covid-járvány miatt lemondott Billie Jean King Kupa jelentette, amelyben nemrég hozott számunkra pozitív döntést a CAS.

Az ITF 52 millió dollárt (19 milliárd Ft) és a kamatait akarta a már korábban kifizetett nyolc millió dolláron (2,9 milliárd Ft) kívül. A CAS, a nemzetközi Sportdöntőbíróság végül 12 millió dollár (4,4 milliárd Ft) kifizetésére kötelezte az MTSZ-t, amit Lázár sikerként tálalt. Vagyis összesen 12,2 milliárdba került a szövetség konszolidálása – eddig.

blikk

Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Lázadás a reptéren: 80 ezer turista rekedt Kínában a covid-korlátozások miatt – Videón a zavargások

Miután megugrott a szigeten a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma, leállították a tömegközlekedést, ennek következtében körülbelül 80 000 turista rekedt...

Orosz rulett, ukrán módra..

Olyat kér az ukrán elnök az EU-tól, amire még nem volt példa a történelemben, és ha az EU...

Mától még jobban kell vigyázniuk az autósoknak! Sebességellenőrzés lesz országosan!

Mostantól egy hétig fokozottan ellenőrzik a megengedett legnagyobb sebesség betartását Magyarország közútjain. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) 2022....

Meghalt egy motoros, miután egy őzzel és autóval is ütközött

Meghalt egy motoros vasárnap este a 38-as számú főúton, Nyírtelek közelében történt balesetben, amikor egy őzzel, majd egy...
facebook